in

“Арго”, брато, защото знаят да псуват

Филмът на Бен Афлек – “Арго” спечели “Оскар” за най-добър филм, брато. И ако за теб това е изненада, за нас не е.

Гледахме лентата още щом излезе и веднага след края й въздъхнахме положително. Младият режисьор Афлек си е свършил работата и то добре. Ако не си гледал филма, ще ти разкажем накратко.

Специалист от ЦРУ е натоварен със задачата да измъкне шестима американски дипломати от Иран по време на преврат. За целта е създаден проект за филм, който носи заглавието “Арго” и трябва да бъде сниман именно в ислямската република. В крайна сметка всичко завършва благополучно, че и леко драматично.

Освен статуетката за най-фобър филм, филмът на Бен Афлек взе наградите и за филмов мотаж и адаптиран сценарии
Освен статуетката за най-фобър филм, филмът на Бен Афлек взе наградите и за филмов монтаж и адаптиран сценарии

Интересното е, че филмът на Афлек е по действителен случай, като разбира се има и художествени измислици. Една от тях е култовата реплика: “Арго, начукай си го”, която ни грабна адски много, но това не значи, че сме простаци, брато. Даже и сега си пускаме този откъс в ютуб-а, за да ни оправи деня.

В крайна сметка, всичко това донесе на бившата половинка на Джей Ло най-големия “Оскар”, което изненада голяма част от кино критиците. Ако още не си гледал филма, не е зле да се поправиш, брато. Комбинирай го с бира, пуканки и готина мацка.

Още за “Оскар”-ите тук!

Кефи ли те?

Вижте кои взеха наградите “Оскар”

Спагети без калории