in ,

Доказаха, че щастието може да се купи с пари

Доказаха, че щастието може да се купи с пари

Няма как да не си чувал известната поговорка, че щастието не се купува с пари, брато. Учени от Университета в Кеймбридж обаче може би успяха да докажат точно обратното, макар че и ние имаме доказателство по темата.

В последното си проучване зубърите са установили, че хората, които харчат пари за продукти, изразяващи тяхната индивидуалност, са по-щастливи от останалите.

Изследването, което изследва 77 000 трансакции на 625 доброволци, определя харчовете в различни категории, определени на базата на т. нар. „големи пет“ личностни характеристики – отвореност към нови преживявания, добросъвестност, екстровертност, любезност и невротизъм. Половината думи проверихме в гугъл, защото не знаехме какво означават, но…

Харчовете за хранене в ресторант се причисляват към графата на екстровертните и импулсивните, докато разходите за домашни любимци попадат в категорията на любезните.

След като ги класифицират учените съпоставят харчовете с характерите на участниците. Така те са установили, че хората, които харчат повече пари за неща, отговарящи на тяхната индивидуалност, са по-щастливи.

Джо Гладстоун, един от авторите на изследването, заяви, че харченето на пари наистина може да увеличи щастието ни, когато то е за стоки и услуги, които отговарят на нашия характер и така се задоволяват нашите психологически нужди.

Нашето проучване обхвана само нас, брато. Трябваше да бъдем командировка, която щеше да ни държи далеч от междукрачието й в продължение на 2 седмици. А ти много добре знаеш, че това е много. И така, през вечер бяхме на проститутки и наистина се изкефихме. Тогава разбрахме, че щастието може да се купи с пари. Срамните болести, също.

Кефи ли те?

Побъркаха от бъзици футболист след радост при гол (КОЛАЖИ)

Първи тийзър на „Rogue One: История от Междузвездни войни“ вече на български