in , ,

Произвеждат само 40 модела от новото Lamborghini Centenario (СНИМКИ)

Снимки: lamborghini.com
Снимки: lamborghini.com
Снимки: lamborghini.com

Представяме ти извънземното Lamborghini Centenario, брато. С нея можеш да вдигнеш 300 км/ч преди да изрецитираш “Отче наш”.

Моделът Centenario отбелязва 100 години от рождението на основателя на компанията Феручо Ламборгини, който е произвеждал трактори, а по-късно се е захванал със спортни автомобили. Не е балък, брато!

Колицата е по-яростна версия на Aventador SV, а производствената серия на модела ще е изключително скромна – 20 купета и 20 кабриолета. В изграждането на каросерията е ползван фиброкарбон, което позволява теглото на автомобила да бъде смъкнато на тон и половина, което пък дава съотношение 1,97 килограма на всяка конска сила от мощността на двигателя.

Centenario хвърчи с 6,5-литров V12 атмосферен мотор – напълно в традициите на Lamborghini, но мощността му е увеличена на 770 конски сили. Така возилото става най-мощният сериен модел на Lamborghini, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 2,8 секунди.

Другите данни за ускорението на Centenario също са впечатляващи – от 0 до 300 км/ч за 23,5 секунди – време, което няма да ти стигне да изрецитираш „Отче наш“. Максималната скорост на автомобила е 350 км/ч, брато.

Мощната спирачна система също осигурява впечатляващи резултати – от 100 км/ч до покой колата спира за скромните 30 метра, а при 300 км/ч спирането отнема 290 метра.

Всичко обаче си има цена, а тя е 1,75 милиона евро. Честито на купувачите, ние още сме на левел колело.

Кефи ли те?

Световни шампиони се пускат в ULTIMATE PRO FIGHT 5

Конструираха пистолет, маскиран като смартфон