in

Барса разби мита за Висшата лига

CbPSSrVW4AAXK5P.jpg large Barca

Знаеш ли какво е общото между Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси, брато? Всички техни мениджъри не спират да се оплакват от тежката програма, която имат покрай Висшата лига. Така е! Прави са и ние винаги сме се чудили на играчите, които в неделя играят срещу Стоук Сити на “Британия Стейдиъм”, а в сряда гостуват на Реал Мадрид, например. Именно на големите натоварвания си обясняваме изцепките на пияния Джон Тери от онова безпаметно коледно парти преди години, на побеснелия Рой Кийн, който гонеше свой комшия с нож в ръка и с извратеното мислене на Адам Джонсън.

Винаги обаче ще се намери някой, който да обори теорията ти. В случая това е Барселона на Луис Енрике. Според статистиката, “каталунците” са изиграли повече мачове от Арсенал, Сити и Ливърпул. Както е известно, мениджърите на въпросните клубове от години насам обясняват слабата форма в Шампионската лига с липсата на почивка, а ние от своя страна, винаги сме ги псували през зъби, защото са ни прецакали фиша.

През настоящата кампания Барса има 44 мача, което прави средно по 3.73 дни между всеки един от тях. През това време тимът на Енрике спечели Световното клубно първенство, еднолично е лидер в шампионата, класира се за финал за Купата на Краля (реваншът с Валенсия е фективен след 7:0) и безпроблемно излезе от групите на Шампионската лига.

От своя страна Ливърпул е изиграл 42 мача (средно 3.95 дни между тях), но е повече от излишно да коментираме какви са ги свършили през сезона. Манчестър Сити има 40 мача (4.08 дни), а Арсенал е с 38 мача (4.55 дни). Освен че са изиграли повече двубои от своите съперници, каталунците нямат загуба от 3 октомври насам. Тогава те паднаха срещу Севиля като гости, но последва серия от 32 мача без загуба.

Статистиката на Барселона:
– Примера дивисион: 25
– Шампионска лига: 6
– купа на Испания: 8
– световно клубно първенство: 2
– суперкупа на Испания: 2
– суперкупа на Европа: 1
– общо мачове: 44
– средно дни между мачове: 3.73

Кефи ли те?

Малките котета ще дават мило и драго за новия “Galaxy S7”

Брато.бг дава шише водка и мезе, ако познаеш Арсенал – Барселона