in ,

Грозната истина: Фейсбук действа като кокаина

facebook

Имаме да ти казваме нещо, брато, но не знаем как ще го приемеш. Най-добре първо седни и вдишай дълбоко, защото следващите няколко реда може да не ти херасат.

Готов ли си- Фейсбук действа на мозъка по същия начин, както кокаина. Да повторим ли пак или още го асимилираш? Това не са празни приказки на по няколко бири, а факти на учени от Калифорнийския университет. Екипът на Офир Тюрел проследи мозъчните реакции на 20 доброволци и установи, че кортико-стриаталната система, свързана с пристрастяването към наркотиците, се задейства и когато им бъдат показани снимки, свързани с Фейсбук.

Тук някъде все пак ще кажем и добрата новина – има някои разлики, тъй като човек е много по-лесно да се избави от своята зависимост към социалната мрежа, отколкото от тежките наркотици. Доброволците, всички потребители на Фейсбук, трябвало да натискат бутони, когато съзрат изображения, свързани с Фейсбук.

“Участниците реагираха по-бързо на тези образи, отколкото на пътните знаци, които им бяха показвани”, разкрива Тюрел. “Това е много плашещо, като си помислим, че много шофьори реагират на Фейсбук посланията на своето мобилно устройство с предимство, преди да се съобразят с пътната обстановка, когато са в движение!”

А ти можеш ли без Фейсбук, брато?

Кефи ли те?

Зарибяващо: Помогни на Ди Каприо да грабне Оскар (ОНЛАЙН ИГРА)

Приложение за телефон ти брои бирите, вместо жена ти