in , ,

Снежният фестивал в Сапоро смразява с огромно цунами и още 250 фигури

snowfes_map_main_2-1200x600
Помниш ли как като деца си правихме снежни бази, брато? Разделяхме се на два отбора и всеки трябваше да съхрани своята и същевременно да завладее противниковата. Какви времена бяха, а сега младите играят единствено на таблети и смартфони.

Една снежна традиция обаче все още се е съхранила в най-северния остров на Япония – Хокайдо, град Сапоро. Там за 67-и път се проведе, а и в момента продължава, снежният фестивал. Той ще продължи до 18-и февруари и близо 2 млн. души се очаква да го посетят, за да си направят селфита, да се тагнат и да пуснат някоя друга снимка в Instagram. Няма лошо и ние го правим.

На въпросното събитие ще има над 250 снежни статуии, сред които спортисти, герои и местни забележителности като  средновековния храм “Свети Павел” в китайския град Макао. Последният ще бъде с внушителната височина от 17 метра. Въпросните скулптори са дело на различни по народности отбори, които ще се състезават за голямата награда. Индонезийците, например, ще покажат силата на стихийните бедствия с изобразяването на вълна цунами. Тук, някъде, през главата ни минава успокояващата мисъл, че българи няма да участват, защото или щяха да използват жълт сняг, за да дразнят японците, или ще напишат онова трибуквие на някоя чужда творба и да си бегат.

sapporo_snow_festival_01
sapporo_snow_festival_02 sapporo_snow_festival_03
sapporo_snow_festival_04
sapporo_snow_festival_06 sapporo_snow_festival_07
sapporo_snow_festival_08 sapporo_snow_festival_09
sapporo_snow_festival_10
sapporo_snow_festival_11
sapporo_snow_festival_12
sapporo_snow_festival_13
sapporo_snow_festival_15

Кефи ли те?

Клиент пусна алигатор през гише на заведение за бързо хранене

Ядосан дядо смля телевизор със стик и стол след мач (ВИДЕО)