in

Спринтьор без крака гръмна приятелката си за Св. Валентин

Уникалният лекоатлет и носител на шест златни медала на параолимпийските игри Оскар Писториус е арестуван и срещу него е повдигнато обвинение в убийство на приятелката му манекенката Реева Стеенкамп, съобщи BBC.

Спринтьор без крака гръмна приятелката си за Св. Валентин
Реева Стеенкамп

Говорителят на полицията в Претория Дениз Бюкес заяви, че феноменалният спринтьор без крака е бил изненадан от приятелката си, която се е опитала да проникне в дома му вчера рано сутринта, а той си е помислил, че тя е крадец и затова е стрелял. Инцидентът се е случил между 4 и 5 часа сутринта. Според полицейското изявление 30-годишна жена е била „фатално ранена” в ранните часове на четвъртък сутринта в къща в комплекс Силвърлейкс в квартала “Бошкоп” на столицата.

Спринтьор без крака гръмна приятелката си за Св. Валентин
Оскар Писториус…от пистата до затвора…

Жената е била простреляна в главата и в горната част на тялото в деня на влюбените Свети Валентин. Парамедиците вече са били в къщата, когато полицията е пристигнала, но жената е починала още там. На мястото е намерен 9-милиметров пистолет.

От разпит на съседите стана ясно, че от дома на Писториус са се чували писъци и викове малко по-рано през вечерта.

Освен пистолет, в дома на Писториус са намерени и бейзболна бата, и дори автомат. Писториус никога не е крил, че държи толкова оръжия в дома си, като често е споменавал това в интервюта.

Спринтьор без крака гръмна приятелката си за Св. Валентин
Реева Стеенкамп – страхотен южноафрикански модел

Новината е абсолютен шок за Южна Африка, където Писториус е считан за една от националните икони.

Както е известно, Писториус е легенда на Параолимпийските игри и успя да сбъдне мечтата си да бъде първият атлет с два ампутирани крака, който се състезава на Олимпиадата наравно с останалите атлети.

Кефи ли те?

Един от най-опасните опити за световни рекорди

Куката: В реакцията се крие силата на човешкия характер