Новият филм с Роки, синът на Аполо Крийд и Тупак даде заявка за „Оскар“

Новият филм с Роки, синът на Аполо Крийд и Тупак даде заявка за „Оскар“

Новият филм с Роки Балбоа излиза за ЧНГ (ТРЕЪЙЛЪР)

Бой, мотори, драма, екшън, романтика, Роки Балбоа, синът на Аполо Крийд, Тупак Шакур, „Гудисън парк“ и още и още. Всичко това във филма „Крийд: Сърце на шампион“.

От 1-ви януари лентата се върти в киносалоните у нас. Филмът, в който историята на Роки Балбоа продължава.

Новият филм с Роки Балбоа излиза за ЧНГ (ТРЕЪЙЛЪР)

Малко са хората, които не са гледали популярната поредица със Силвестър Сталоун. Тя остави ярка следа в историята, въпреки че донякъде избледня с всяка следваща част. Новият филм обаче не е за Роки. Под светлините на прожекторите изгрява нова звезда. Тази на сина на Аполо Крийд – Адонис Джонсън. Ролята е изиграна от Майкъл Б. Джордан („Фантастичната четворка“, сериалът „Всички мои деца“).

Актьорът вече взе своята първа награда за филма – тази за най-добър актьор от Националното сдружение на кинокритиците в САЩ. Ние дори смятаме, че филмът заслужава и „Оскар“. Защо не? „Завръщането“ с Леонардо ди Каприо е странно тъп, който със сигурност не заслужава и номинация, но да се върнем към лентата с Роки и синът на Крийд.

Филмът вълнува, емоционален е, а и е свързан с предните части на Роки. Боксовите мачове са далеч по-реални, а героят на Сталоун не е слабоумно дразнещ. Роки Балбао тренира незаконният син на Аполо Крийд. Действието на филма се развива в сивата Филаделфия, в която споменът за изявите Италианския жребец не е избледнял. Началото започва в залата на Мики, но свършва на стадиона на Евертън „Гудисън парк“. Финалната сцена пък е не къде да е, а на стълбите на Музея на изкуствата във Филаделфия.

Филмът докосва, а играта на Джордън също. Гледаш и си мислиш – този със сигурност е боксьор, обаче не е. Сталоун няма какво да бъде коментиран, не само защото е легенда, а защото и не той е важният в този филм.

Адонис Джонсън минава през редица сиропиталища, за да се озове в лъскавото имение на жената на Аполо – Мери Ан (Филисия Рашад). В последствие той избира да се върне на улицата, за да стигне там, където баща му умря – боксовият ринг.

Няколко пъти настръхнахме на лентата, а кино салонът след медийната прожекция напуснахме с вдигнати юмруци във въздуха. Като Роки, брато. Дали ще има „Крийд 2“? Финалът ни подсказва да отговорим положително.

Къде е Тупак Шакур? Гледай и ще разбереш.

Оценка:

[yasr_overall_rating size=“large“]

Виж още, брато:

Факти, които не знаеш за филма „Роки“

тренирай-с-роки

Сигурни сме, че си гледал култовия филм „Роки“, брато. В него Силвестър Сталоун млати наред досущ като Кубрат Пулев. Въпреки че филмът е сниман през далечната 1976 г., той се превръща в най-известния боксов филм за всички времена и е една от най-яките спортни ленти до ден днешен. Именно заради това решихме да ти споделим 15 неизвестни факта за „Роки“.