in , ,

Дарт Вейдър, Чубака, Принцеса Лея и Йода вилняха в София


Дарт Вейдър, Чубака и Йода вилняха в София

Първата прожекция на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ в България предизвика бурни овации и сълзи на щастие сред най-големите и нетърпеливи фенове на сагата, които успяха да се сдобият със заветния пропуск към събитието в IMAX залата на Cinema City Mall of Sofia, за което не се продаваха билети.

Дарт Вейдър, Чубака, Йода, щурмоваците, Дарт Мол, Кайло Рен и R2-D2 се смесиха с известните фенове Михаела Филева и Pavell, VenZy, Venci Venc, Миро, Алекс Сърчаджиева и Иван Ласкин, Венци Мицов, Дидо и Митков Кърнев от D_2, Дичо, Део, Прея, Васо Гюров и Кристина от Ревю, Андре Токев, Деси Бакърджиева, Яна Маринова, Димитър Рачков, Иво Аръков и Боряна Братоева, Славин от X-Factor, Ники Кънчев, Симеон Колев със сина си, Башар Рахал, Ицо Хазарта и много, много други. В залата се размахаха и истински светлинни мечове, дело на Бойко Казаков от StarWarsBG.com, а гостите на събитието бяха специално посрещнати от принцеса Лея, чиято знаменита фризура беше дело на Аврам от Masterchef България.

Дарт Вейдър, Чубака и Йода вилняха в София

Преди филма, в специално видео, спомените и вълнението си от продължението на сагата споделиха Рафи, Ники Кънчев, Боби Лазаров, Симеон Колев, Гери Турийска и Ясен Козев, Мартен Роберто, Роро Кавалджиев, Гурко от Анимационерите, Нуфри от Panican Whyasker, Таньо Шишков, Цветомир Николов, Монти и Бойко Казаков.

Силата се пробужда вече събра над 200 000 лв. от предварителни продажби в България. Филмът ще е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Рекорди

Дарт Вейдър, Чубака и Йода вилняха в София

Новият седми епизод от космическата сага пък постави рекорд в бокс-офис класацията на САЩ и Канада. През премиерния си уикенд лентата на Джей Джей Ейбрамс реализира постъпления от продажбата на билети в размер на 238 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции, като се позоваха на информация на “Уолт Дисни”. Това е най-добрият показател за всички времена.

Рекордът за най-добри постъпления през премиерния уикенд досега се държеше от “Джурасик свят”. Филмът, излязъл на екран през юни, реализира в бокс-офиса 208,8 милиона долара.

Постижението на седмия епизод от космическата сага в Северна Америка бе предсказуемо, тъй като предварителният интерес към филма бе огромен и той бе пуснат в голям брой кина – 4134.

Дарт Вейдър, Чубака и Йода вилняха в София

Приходите на “Междузвездни войни: Силата се пробужда” в световния бокс офис са в размер на 517 млн. долара. С този показател седмият епизод на космическата сага не успя да изпревари “Джурасик свят” на Колин Тревъроу, чиито приходи от продажбата на билети по света възлязоха на 524,9 милиона долара. Лентата за динозаврите обаче беше показана и в Китай през премиерния си уикенд, докато “Междузвездни войни” ще се завърти по кината там едва от 9 януари следващата година.

Рекордни бяха и печалбите от първите вечерни прожекции на седмия епизод на космическата сага, режисирана от Джей Джей Ейбрамс. В САЩ и Канада те възлязоха на 57 милиона долара, припомня Асошиейтед прес. Досегашният рекорд беше регистриран през 2011 г. и се държеше от “Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2 – 43,5 милиона долара.

Дарт Вейдър, Чубака и Йода вилняха в София

Ако интересът към седмия епизод на космическата сага “Междузвездни войни” остане непроменен, има големи шансове общите приходи от продажбата на билети в САЩ, Канада и в останалите страни по света да надхвърлят най-добрия показател за всички времена. Сега рекордът се държи от “Аватар” на Джеймс Камерън – 2,7 милиарда долара. На второ място е “Титаник”, също на Камерън, а на трето – “Джурасик свят”.

Кефи ли те?

Лестър донесе щедър коледен подарък на фен, направил луд залог за тях

Зверско! Ал Пачино и Антъни Хопкинс с общ филм (ТРЕЙЛЪР)