in

Плащаш 150 лева, за да гледаш бетон на някои от най-големите стадиони в света (СНИМКИ)

football
Всички псуваме родната “А” група, брато. Нямали сме стадиони, нямали сме футболисти, че и условия. Може и да е така, но това не е само у нас. Има го и по големите стадиони като тези от Висшата лига, Бундеслигата и тн. Всичко това не са просто хвърчащи приказки, а имаме и доказателства. Искаме да ти покажем някои от най-неприятните за седене места по големите стадиони. Там, където билетите струват по 53 паунда, а не по 5 лева.

CU-1HfhWUAAI3h1

Фен на Челси изрази своето негодувание от съоръжението на Тотнъм “Уайт Харт Лейн”. Въпросният запалянко е заплатил 53 паунда, за да вика за “сините” в дербито на Лондон. Въпросната сума се равнява на месечната ни заплата, която чакаме вече втори месец. Същият този фен да заповяда на стадион “Славия”, където може сам да си избере седалка, защото всичките са празни.

Screen-Shot-2015-11-29-at-3.21.29-PM

Друг привърженик на английския футбол се оплака чрез своя профил в “Туитър”, че седалката му, за която е платил с паунд по-малко от колегата от Челси, е счупена. Честно казано, ние отдавна отвикнахме да стоим на здрави седалки и сме забравили това чувство. Брато, на “Стадиона на мира” в Перник само здрави седалки има, да знаеш.

CG1S-iZXIAAeUF0

Друг недоволен фен пък плати една камара пари, за да гледа финала на Шампионската лига Барселона – Ювентус, зад метален стълб. Честно казано, сега като се замислим, на нас ни беше много по-приятно с вино и тънки мезета пред телевизора.

ADW-Arena-Hannover-Worst-Seats-Soccer-StadiumsСъс сигурност не му е било особено приятно и на този немски привърженик, който също гледа 90 минути бетонен стълб по време на двубоя Волфсбург – Хановер 96. Бундеслигата си е Бундеслига, както би казал Божинката, но колкото и да е интересен двубоя, предпочитаме да гледаме Монтана – Пирин, вместо това.

B3OljSSIYAEI-g-.jpg large

И тази гледка предизвиква доста въпросителни. Ако беше в България, някой веднага щеше да напише “Няма такава държава”. Но ето, че това се случва и на Запад, където уж всичко е розово. Не като седалките на “Армията”, но все пак…

9fee70f0-b43f-11e3-b489-f1d5af9f482c_Curitiba-s-Arena-de-Baixad

Стигаме до далечна Бразилия, където местният Коритиба обевидно е помислил за този сектор. Той мисли изцяло за феновете, в случаите, когато играта на тима на верви. По този начин нито си късаш нервите, нито се ядосваш допълнително. Радваш се единствено на изявите на вратаря и в редки случаи на защитниците.

30a33780-b4da-11e3-b013-6d3fc6f49d88_Stadium-8

За скромните 25 паунда можеш да гледаш мач на Блекпул в Чемпиъншип от тази позиция. Подобно на бразилския пример, и тук много неща остават скрити за феновете, но пък от друга страна трудно ще можеш да бъдеш улучен от хвърлен предмет от противниковата агитка.

Кефи ли те?

Коби Брайънт обяви край на кариерата си с емоционално писмо: “Скъпи баскетбол…”

Извратеняци! Бум на секса между хора и коне в Швейцария