in

Сатиричен роман за Хитлер разцепва

Той отново е тук. Не некой пикоч, а самият ти чичо Адолф.

“Той отново е тук” – така се казва най-новият бестселър за Адолф Хитлер. Зиг хайл, да го еба! Книгата чупи рекорди, като само за месец-два в Германия са продадени 400 000 бройки.

Значи да ти сметнем. Ако книгата е 10 евро, това са 4 000 000 евро. 3 950 000 за печатницата и издателите, 50 000 за автора – прекрасна печалба.

Автор на книгата е Тимур Вермес. Майка му е германка, баща му – унгарец. Швабен зи дойчен, изхабен хуй. Учил е история и политика, после става журналист. Не му плащат толкова много и толкова редовно като в български вестник, но човекът е доволен.

Книгата му е пълна с черен хумор. Тимур събужда Фюрера в 21 век, когато войната отдавна е свършила. На Хитлер му се налага да открива новости като джинсите, да настрои мелодията за звънене на своя смартфон и да се разочарова от факта, че предпочитаният от него имейл адрес Hitler89 вече е зает. Бас държим, че ако е бил жив, щеше да е читател на brato.bg. 

-
Авторът и книгата. Не коментирай темето му…

Книгата на Вермес не е преведена на български. Да се чуди човек имаме ли преводачи и издатели…

Само си го представи. Разхожда се Адолф Хитлер по улиците на днешен Берлин. Обаче нещо не е както трябва. Липсва му грохотът на оръдията, липсват му танковете. Борман не е до него, няма кой да му услужи с нищо. Още по-лошо – никой не се интересува от хода на военните действия. А по будките неговият вестник „Фьолкишер беобахтер” е заменен от печатни издания на турски. О, шок! Отгоре на всичко вестникарят е заинтригуван от Хитлер,  когото смята за професионален двойник. Представя го на свои познати продуценти на телевизионни предавания. И Фюрерът скоро се превръща в звезда на пародия, която се върти из Ютюб и на турско забавно шоу.

Спираме да пишем, тоя текст стана много дълъг.

Информацията е на британските вестници, първоизточникът не е ясен, защото всички са преписали.

Кефи ли те?

Американец изнасили кобила, за да му роди кентавър

Семейство спечели два пъти от лотарията в един ден