in , ,

Брадли Купър става свръх умен с дрога във филмите, които ти предлагаме за уикенда

Приготвили сме ти поредната порция силни филми, които можеш да си свалиш и да гледаш през уикенда, брато.

Всички сме ги гледали и ти признаваме, че няма слаб, както и в останалите материали, в които ти предложихме също по 5 заглавия. Предупреждаваме те за последния филм в този списък – гледай го на лампа. После да не кажеш, че не сме те предупредили?

Limitless / Високо напрежение (2011)

Брадли Купър и Робърт Де Ниро са звездите във “Високо напрежение”, изпълнен с параноя екшън-трилър за неуспешен писател, чийто живот е преобразен от свръхсекретно “умно хапче”, което му позволява да използва 100% от мозъка си, и да стане перфектната версия на себе си. Усилените му възможности скоро привличат сенчести хора, които застрашават новия му живот в този напрегнат и провокативен филм.

Мечтаещият да стане писател Еди Мора (Купър) страда от хронична писателска блокада, но животът му се променя за секунди, когато негов стар приятел му представя NZT, революционно ново хапче, което му позволява да използва пълния си потенциал.

С напълно работещи синапси, Еди може да си спомни всичко, което някога е чел, чул или видял, да научи чужд език за един ден, да разбере сложни уравнения и да залъже всеки срещнат – стига да продължава да взима неизпитаното лекарство.

IMDB: 7.4

Режисьор: Нийл Бъргър

В ролите: Брадли Купър, Робърт Де Ниро, Аби Корниш;

Времетраене: 104 минути

Edge of Tomorrow / На ръба на утрешния ден (2014)

В научно-фантастичния екшън “На ръба на утрешния ден” светът ни е въвлечен във война с непобедима извънземна сила и няма армия, да не говорим за личност, която може да ги победи. А решителната битка тепърва предстои. Безброй мъже и жени ще се изправят срещу нашествениците и ще загинат, освен ако новобранецът от Обединените отбранителни сили успее да ги победи с най-неправдоподобната военна стратегия: “Живей. Умри. Повтори”. Във филма Том Круз е в ролята на майор Уилям Кейдж, военен пиар, който никога не е бил на фронтовата линия. Но благодарение на необмислените си думи към генерал с четири звезди, той е изпратен в битка и попада в джоб на времето, непрестанно борейки се за живота си… и за смъртта.

IMDB: 7.9

Режисьор: Дъг Лаймън

В ролите: Том Круз, Емили Блънт, Бил Пакстън;

Времетраене: 113 минути

Oldboy / Старо момче (2013)

Режисираният от Спайк Лий филм с Джош Бролин, Елизабет Олсън и Самюъл Джаксън е своеобразен римейк на едноименната южнокорейска лента от 2003-та година.

Бролин е в ролята на рекламния агент Джоузеф Дюсет, който е отвлечен през 1993-та година и държан в изолирано помещение в продължение на двадесет години. Докато е в плен Джо научава от новините, че бившата му съпруга е била убита и властите смятат, че той е извършителя на престъплението. След като бива изненадващо освободен през 2013-та година той започва да издирва хората, които стоят зад похищението му и прави всички възможно за да изчисти името си.

Но скоро става ясно, че Джо е все още неотметна част от огромна мрежа от конспирации, лъжи, убийства и мистерии.

IMDB: 5.7

Режисьор: Спайк Лий

В ролите: Джош Бролин, Самюел Л. Джаксън, Джеймс Ренсън;

Времетраене: 103 минути

Exorcist: The Beginning / Заклинателят: Началото (2004)

Загубил вярата си в Бог, отец Мерин (Стелан Скарсгард) се включва в британски археологични разкопки в Кения, където е открита древна византийска христианска църква – която изглежда сякаш е закопана в деня, в който е завършен строежа й.

Но под църквата нещо много по-древно спи и окачва събуждането си. Скоро всички местни и британските войници бързо са обзети от лудост, а Мерин наблюдава безпомощно как невиждани дотогава зверства обхващат невинното селце. Реки от кръв потичат из равнините на Източна Африка, а ужасът едва започва.Там, където е родено Злото, Мерин ще открие истинското му лице.

IMDB: 5.1

Режисьор: Рени Харлин

В ролите: Стелан Скарсгаард, Изабела Скорупко, Джеймс Д’Арси;

Времетраене: 113 минути

Dead End / Смъртоносен край (2003)

През всяка от последните 20 години Франк Харингтън кара семейството си с кола, за да празнуват Коледа заедно с тъщата си. Тази година той решава да мине по пряк път, което се оказва най-голямата грешка в живота му. Кошмарът започва! Мистериозна, облечена в бяло жена, се скита през гората. Ужасяваща черна кола, чиито шофьор е невидим, кара жертвите през сърцето на нощта. Всеки път предвещава знаци, които водят към невъзможни за достигане дестинации. Оцеляващите бавно, но сигурно започват да изпадат в паника, водеща до лудост. Докато дълбоко скрити тайни се разкриват пред техните очи, Коледата им се превръща в истински ад…

IMDB: 6.7

Режисьор: Жан-Баптист Андреа, Фабрис Капена

В ролите: Рей Уайс, Лин Шайе, Мик Кейн;

Времетраене: 85 минути

Виж още:

Виж циците на Диляна Попова във филмите, които ти предлагаме за уикенда
5 филма, които да гледаш през уикенда с Цецка
Хазарт, Пачино на виагра и още от филмите, които да гледаш през уикенда
Галифианакис шляпа маймунката във филмите, които ти предлагаме за уикенда
Ди Каприо разследва луди във филмите, които ти предлагаме за уикенда

Кефи ли те?

Петък е! Черпим те с новата на Еминем (ВИДЕО)

И днес има футбол, НО ние ще гледаме волейбол, нали?