in

Вратар си прави ферма за канабис и още футболисти, които обичат лекия наркотик

Franck+Ribery
Забелязал ли си колко се е променил футболът през последното десетилетие, брато? Играчите станаха по-бързи, по-технични и с по-развинтена фантазия. Не спират да се смеят преди, по време и след мачовете, а на тренировките забавата е още по-голяма. За всичко това си има обяснение – марихуаната.

Точно така! Tова е любимият допинг на играчите, но не очаквай те да си признаят това. Единствените случаи, в които това се разбира е, когато се отворят пробите за забранени стимуланти. А тревата попада в списъка, колкото и да не ти се вярва, тъй като се смята, че води до подобряване на спортните постижения. Да бе! Тя има свойството да намаля колебливостта и страха и евентуално да подобрява снабдяването с кислород и концентрацията. В същото време  изследвания показват, че THC (делта-9-тетрахидроканабинол) – главната действаща съставка в канабиса, може да предизвика високо кръвно налягане и ускорен пулс. Той намаля и времето за реакция, може да предизвика проблеми с координацията, забавени реакции и да притъпи възприятията. Един вид те прави нещо като Валерката.

И преди да си си казал, че пак говорим глупости, решихме да те запознаем с някои примери от световния футбол, но преди това ще започнем и с такъв у нас. Да не си мислиш, че родните играчи не опъват масура? Те обичат всичко, което е забранено, брато, а и така сплотяват колектива. Ако се сещаш, брато, мароканският защитник на Левски Шакиб Бензукан бе изгонен от “Герена”, а причината бе злоупотреба със зелената мара. Другите случаи в “А” и “Б” група ще ти ги спестим, въпреки че сме чували за футболисти, които дори продавали джойнт. Съвсем сериозно!

armstrong
Нийл Армстронг е първият човек стъпил на луната. Крис Армстронг пък е първият футболист във Висшата лига, която е наказан заради трева. Тогавашният играч на Кристъл Палас е със спрени права за четири срещи през далечната 1995 г., влизайки в историята на английския футбол. Пак на Острова и пак през 1995 г., но в Чарлтън – Лий Бойър и Дийн Чандлър реагираха положително на допинг проба, която показа наличие на канабис и други вещества. На Лий му бе наложена забрана за осем седмици и отпадна от състава на младежите до 21 години. Оставаме в Англия, където през 2009 г. Хосе Бакстър от Евертън, който подобри рекорда на Уейн Рууни за най-млад дебютант, бе арестуван за притежание на трева и фалшиви пари, което го прави по-генгста от родните ни рапъри.

Година по-късно нападателят на Бромлей – Али Чаабан се призна за виновен, след като бе спипан с 845 грама марихуана и бе принуден да напусне клуба, в който играе и да си пафка спокойно у дома. Нещо повече, бившият мениджър на Манчестър Сити – Роберто Манчини също призна в интервю, че като малък е правил няколко дръпки от наркотика, очаквайки да се почувства като италиански мафиот.

goal
Бившият младежки национал на Холандия и страж на АДО Ден Хааг Джино Коутиньо е доста по-напред с материала. Той бе хванат със собствена фабрика за канабис, а в последствие бе осъден на пробация от шест месеца и 240 часа общественополезен труд за внишителното количество от 4200 платнации.

Историите не свършват дотук, защото стигаме до далечен Еквадор, където Михел Аройо трябваше да прекрати временно футболната си кариера през 2007 г., след като ФИФА го наказа за 2 години след допинг-контрол. Той установи наличие на марихуана в кръвта му. Сега той отново е част от професионалния футбол и играе за мексиканския клуб Америка.

Вилдер Медина е друга боза. Той си призна, че има зависимост към марихуаната, след като цели 4 пъти бе хващан, че употребява. Един от последните подобни скандали пък се завъртя около Франк Рибери, който се размина с по-сериозни последици. Звездата на Франция, който отпадна от сметките на Дидие Дешан за Mондиал 2014 в Бразилия заради контузия в гърба, беше изловен от фотографи на Bild да се лекува с марихуана. Той бе заснет в компанията на приятели на Ибиза, като според немския таблоид от фотоса се вижда, че е пушил „подозрително изглеждаща цигара“.

no-weeds-heat-lamps-at-stadium-444x274
Има и клубове, които все пак успяват да извлекат максимума от марихуаната и то по легален начин.  Рочдейл намери преди време интересен начин, за да подобри тревната настилка на своя стадион „Спотланд“. Домакинът на тима от Лига 1 Оли Макин призна, че използва лампи за марихуана, с които нагряват тревната настилка. Самото съоръжение е било дарено от местната полиция, тъй като в противен случай са щели да костват на ръководството между 25  и 38 хил. Въпросните лампи вдигат температурата, а това помага за по-бързото израстване на тревата.

Кефи ли те?

Обява: Продава се половин Ламборгини (СНИМКИ)

3-годишен фарфалак е новата DJ сензация (ВИДЕО)