in , ,

Най-красивата библиотека в света отваря врати още през 1722 г. (СНИМКИ)

beautiful_library_prague_04
Обичаме да четем, брато. Правим го с удоволствие и го предпочитаме в пъти пред това да гледаме Джорджано в реалити формат, ако се сещаш какво имаме предвид. И ако ни попиташ какво сме захванали в момента, ще бъдем честни – “Забравените пътища: от Родопите до Памир”. Много силно четиво от Филип Лхамсурен, който покорява 10 хил. километра, въоръжен единствено с колело и пътен тефтер, разбира се.

Както и да е, отклонихме се малко. Искахме да ти представим нещо по темата – най-красивата библиотека в света. Тя се намира в Йезийския университет в Прага, Чехия и отваря врати още през 1722 г. Вътре е побрала над 20 хил. книги, а интересното е, че  сградата е по-стара и от измерването на времето, което стартирало през 1775г.

Изящната зала е посещавана от хиляди туристи всяка година. Разбрахме, че библиотеката е описана в един от романите на Хорхе Луис Борхес. Всичко останало е без значение в случая. Оставяме те да се потопиш в снимките. Можеш да си ги отвориш на цял екран и да вземеш книгата, която четеш в момента, за да си представиш, че си там. Не е от най-гениалните ни идеи, но можеш да опиташ.

beautiful_library_prague_07
beautiful_library_prague_06
beautiful_library_prague_05  beautiful_library_prague_03
beautiful_library_prague_02
beautiful_library_prague_01

Кефи ли те?

Как чичо Пенчо видя гола на Рома

Светът отново се подиграва с върховния лидер на Северна Корея