in

Победителите в “National Geographic Photography Contest”

Брато, виж победителите в ежегодния конкурс “National Geographic Photography Contest” проведен за 2012 г.

Първото място е за къпещия се тигър, а кадърът е наречен “Експлозията”. Котенцето се казва Мусаба, индокитайска тигрица, която живее в зоопарка в Тайланд. Фотогораф е Ашли Винсънт.

Следващата снимка е на Франсиска Харлиджанто.
“Бях заобиколена от хиляди риби, които се движеха в синхрон. Причината бе хищник. Беше едно невероятно изживяване”, признава Франсиска, която се нарежда втора в подреждането.

Третото място е за Джейсън Чинк и неговия мечок. Снимката е направена в Аляска.
“Снимах дивата природа и забелязах пътека на мечки. Сложик моя DSLR и взех, че извадих късмет”.

Следва една удивителна снимка на Ерик Гут. Тя е направена на бреговете на Източна Исландия. Този образ на разтапящ се къс лед е правен в продължение на 4 минути, тъй като светлината не падала както трябва. Поне така казва Гут, а ние му вярваме.

Майкъл Ийстман е следващият в класирането с неговата гладна лисица. Червената лисица е завряла нос под снежната покривка, тъй като в малка дупка там някъде имало мишка с лош късмет.
“Лисицата си тръгна сита”, признава Ийстман. Забравихме да кажем, че снимката е правена в най-слабо населения щат Уайоминг, САЩ. Ето, казахме ти го.

Последната фотография е от Кения.
“Всеки ден в Масай Мара започва нещо ново, а денят завършва с незабравими преживявания и ефектни снимки. Бях много щастлив да наблюдавам леопардите Чийта и Малайка, които си играят. Не са ли сладури тези зверчета?”, пита фотографът Санджи Бейхор, който има мустак и прилича на Милко Калайджиев. И те така.

Кефи ли те?

Вратар хвана 4 дузпи в един мач (ВИДЕО)

Куче умря по време на секс (ВИДЕО)