in

Клиника лекува зависимост от Фейсбук и Туитър

Клиника в Черна гора лекува зависимост от социални мрежи. Лекарите там ще се борят с пристрастяването главно към Фейсбук и Туитър.

Явно всички сме болни. Да го духаме.

Психотерапевтът Данило Йокич казва, че вече са излекувани двама тийнейджъри.

“Тези млади хора имаха проблем и се радвам, че им помогнах. Висенето по цял ден във Фейсбук е противопоказно на всякакви норми за здравословен живот”, отбелязва специалистът. Не казва обаче, че ако си логнат през телефона цял ден и си бачкаш на строежа с песен на уста, няма проблем.

“Повечето от моите пациенти прекарват по 15 часа в най-популярната социална мрежа през уикендите, а в останалите дни – от 5 до 7 часа. Това са интровертни личности, които в повечето случаи нямат приятели и компенсират това с намирането на виртуални такива”, коментира този човечец, чийто акаунти в социалните мрежи все още не можем да открием, но сме сигурни, че има. Дилърите друсат, брат. Хора стават животни.

Проучване от миналата година показва, че дамите са два пъти по-зависими от социалните мрежи. Представителките на слабия пол съставляват 64% от потребителите на Фейсбук, 58% от хората в Туитър и 82% от клиентите на Пинтерест. Цъкни в Гоглето да видиш кво е последното. Броят на жените е по-висок и при онлайн игрите, които някога бяха запазена марка на безделните мъже.

Кефи ли те?

Продадоха колата на Батман

Вратар хвана 4 дузпи в един мач (ВИДЕО)