in ,

Летният коктейл на Brato.bg включва диня и водка

1024077827_a92e22f715
Не искаме да урочасваме времето, но определено последните дни са летни, брато. Жега, жарко слънце и много летни емоции съпътстват началото на месец юли. Това ни принуди да се обърнем към ментата с мляко, бирата и сайдерите, но и те писват в даден момент.

Именно затова решихме, че е време за промяна, гарнирана с малко фантазия и остра жажда в пиковите часове на температурните рекорди. Решихме, че ни се пие нещо, което включва и диня. Взехме книгата с рецептите на баба, но там не намерихме нищо подходящо.

В следващите редове ще ти покажем нашата рецепта за летен коктейл, с който можеш да останеш на плажа до края на деня, защото включва и мезе. За целта трябва да отидеш до пазара и да вземеш диня, която ще е основата на всичко.

Изсипваш плода в блендер, сипваш и водка, колкото можеш да държиш, слагаш лимонов сок, сок от червена боровинка и лед. Миксираш хубаво, докато не се получи хомогенна смес, както казват химиците. Добавяш няколко листа мента, а може и лапад, ако мислиш, че ще ти е вкусно, и сипваш в чаша. Хубаво е чашата да не е пластмасова, защото се разваля кефа.

Останалата част от динята я режеш и я слагаш в чиния, за да мезиш, ако е твърде силен коктейлът.

Необходими продукти:
20130715watermelon

Водка – по възможност сравнително качествена
Диня – сравнително зряла
Лимонов сок – сравнително кисел
Сок от боровинки
Лед
Чаша
Настроение
Свободно време
Пари
Компания

Кефи ли те?

Виж най-яките голове от центъра на терена. Има и българско (ВИДЕО)

Ширър е във форма и на 44 (ВИДЕО)