in , ,

Ужаси, които са базирани на истински събития

Texas Chainsaw Massacre House HD Desktop Background

silhouette-hands-creepy-blog

Делничен ден! Скука! Стоиш си вкъщи, а времето навън изобщо не е лятно. Чудиш се какви да ги вършиш, но за да излезеш да пиеш бира с приятели, ти трябва зимно яке и ръкавици, които отдавна са в килера. Време е за филм, но какъв?

Рехихме да ти предложим няколко ужаса, които са базирани на истински събития. Точно така, извращенията и кървищата вече са се случвали и са попадали в новинарските хроники. Сега можеш да им се “насладиш” с пуканки и студена бира.

Непознатите
scariest_movies_12

Филмът “Непознатите”, на режисьора Браян Бертино е трилър разказващ за двама млади, които изпадат в голяма беда в собствената си къща. Кристин (Лив Тайлър) и Джеймс (Скот Спийдман) живеят в отдалечена къща някъде в предградията. Спокойният  живот който водят е нарушен и застрашен, след като домът им е нападнат от трима маскирани. Оттам насетне ти е ясно, че смешни лафчета отсъстват за сметка на извратени дейстия, които водят до кръвозагуба.

Тексаско клане
scariest_movies_01

На 20-ти август 1973 г. полицията получава сигнал да провери отдалечената фермерска къща на Томас Хюит, бивш главен кожар в кланицата в Травис Каунти, Тексас. Оказва се, че зловещата му къща крие накълцаните останки на 33 човешки трупа – откритие, което смразява цяла Америка и е обявено за едно от най-големите масови убийства на всички времена. Сега, за първи път, единственият оцелял от гуляя на смъртта нарушава мълчанието си и разказва истинската история, която се е случила в запустелия район на Тексас, където петима младежи случайно се оказват в обсега на психопат с моторна резачка, оставил следа от кръв и ужас, станала известна като “Тексаското клане”.

Послания от мрака

scariest_movies_02Разследвайки загадъчните обстоятелства около смъртта на съпругата си, Джон Клайн (Ричард Гиър) се натъква на тайната за страховито същество, вещаещо смърт на всеки, който го види. Джон открива връзка между свръхестественото създание и градче в западна Вирджиния, където хората са в плен на парализиращ страх.Те са преследвани от странни видения, злокобни предчувствия и усещането, че нещо ги наблюдава. С напредването на действието, наяве излиза феномен толкова наелектризиращ и тревожен, че дълго време няма да намерите покой. Ако го видите, дали сте в безопасност?  А ако още не сте го видели…дали не сте следващият?

В открити води
4843Open_Water

Още една причина да не предприемаш романтични ваканции с половинката, брато. В търсене на така необходимата им почивка, Сюзан и Даниел се отправят на пътешествие към тропически остров. По време на гмуркане на километри от брега, ръководителят на експедицията сбърква при броенето и ги изоставя насред океана. Докато часовете минават двамата осъзнават, че не са сами, когато перка на акула разцепва повърхността на водата. През следващите двадесет и четири часа те трябва да се борят, за да останат на повърхността и живи, сред заобикалящите ги мили вода.

Заклинанието

IMG_6285.dngГледали сме го този филм, брато. Смеем да твърдим, че е удачно да сложиш един памперс, преди да му дадеш “play”. Действието на филма е ситуирано в щата Роуд Айлънд, а сюжета проследява двойката Едуард и Лорейн Уорън, които са едни от най-известните и уважавани изследователи на паранормалните явления в Съединените щати. Най-новата им задача ги изпраща в отдалечена фермерска къща в която живее седемчленното семейство на Керълин и Роджър Перон. Керълин е убедена, че къщата е обладана от призрачни същества и твърденията й се превръщат в идеалната възможност за Едуард и Лорейн да изпробват всичките си техники и знания за връзка с отвъдното. Но скоро става ясно, че демоничните сили са много по-могъщи от очакваното.

Очите на скалите

scariest_movies_05

Шокиращият филм, който изплаши зрителите по света. Едно пътуване през страната взима смъртоносен обрат в този шокиращ римейк на класическия филм на ужасите на Уес Крейвън за изпаднало в безизходица семейство, което се превръща в плячка на чудовищен клан от кръвожадни мутанти в пустинята на Ню Мексико.  Пътешествието на семейство из югозападна Америка е съвсем нормално и спокойно. Докато, не възниква проблем с автомобилът им. Оказва се, че са в средата на “нищото”. Отначало всички подхождат без никаква паника. Постепенно обаче, серия от случки ги кара да изтръпнат. Мястото се оказва правителствен обект за провеждане на атомни изследвания и тестове. Далеч от цивилизацията, те са в клопка.Но дали страхът им е напразен или из пустошта се крие наистина нещо зловещо?

Екзорсизма на Емили Роуз

scariest_movies_06

В този филм, съчетал психологически трилър и съдебна драма, Емили Роуз в ролята (Дженифър Карпентър) е 19-годишна колежанка, която започва да се държи смущаващо. Действията й стават все по-разрушителни и шокиращи, а тя се изразява странно и унищожава всички религиозни символи край себе си. Родителите й са убедени, че в нея се е вселил дяволът, и Католическата църква се съгласява да се приложи заклинателство спрямо младата жена. Отец Мур е натоварен да прогони демоните от тялото на Емили, но момичето умира насред изнурителната церемония, повтаряна няколко месеца. Отецът е обвинен в непредумишлено убийство заедно с родителите й. Адвокатката Елин Брънър в ролята (Лора Лини) е наета да защитава отец Мур пред обвинението, което възнамерява да докаже, че е имало медицинско обяснение за поведението на Емили – тя е страдала от епилепсия и шизофрения. Всичко това води до разгорещен съдебен спор между възгледите за вярата и науката. Филмът е вдъхновен от истинската история на Анелизе Михел – млада германка, починала през 1976 г. след като свещеници от Вюрцбург прекарват 8 месеца в опити да изгонят демоните от тялото й.

Кефи ли те?

Как срещнах “убиеца” на Гунди и Котков

Зебрата, която пее по-добре от Джорджано (ВИДЕО)