in , ,

Походът на Ботевата чета през обектива на Брато.бг

Трябва да си различен, ако искаш да променяш нещо, брато. Различен и вдъхновяващ е Христо Ботев, за чието дело се сещаме днес на 2 юни. Ние се сещаме по-често, сещай се и ти. Датите от календара са за политиците, понеже забравят. Ние помним. Помни и ти.

Христо Ботев е бил такъв човек, че като е минавал по улицата, всички кучета са започвали да лаят. Неприятен тип, трабълмейкър, дето викат старите хора, неудобен, човек с цел, който може да го спре само куршум. Така и става, мама им мръсна.

Още нещо искаме да ти кажем… Ботев е ходил по балтон и гол отдолу в една от тежките румънски зими, защото е продал дрехите си с идеята да има пари за народното дело. Това дали не е луд човек, който не влиза в никакви клишета и калъпи, за да бъде най-отгоре в националното ни самосъзнание. Тия думи последните за съжаление са станали купешки, а за това отново са виновни политиците с тяхното говорене. Майната им и на тях, защото не ни уважават.

Спираме да ръсим псувни и ти показваме няколко снимки от тазгодишния поход на Ботевата чета от Дунав до Околчица. Не се включихме, защото няма кой да поддържа сайта, но догодина ще наемем човек и ще видим какво е да ходиш пеша толкова много време през толкова дълъг път. Тази година го направиха 700 човека. Четата водеше Филип Филипов, учител, влязъл в ролята на Христо Ботев.

Кефи ли те?

Издънките на месец май (ВИДЕО)

12 неща, които можеш да си сготвиш с яйце (ВИДЕО)