in , ,

Как да се отървеш от тъпата песен, която се е набила в главата ти, брато?

Прихванал си някаква безумна песен и си я подсвиркваш постоянно? Вече ти става досадно, а и близките ти искат да те набият, но тя песента е по-силна от теб и все още е в главата ти?

Брато.бг има лек.

Да те побърква песен не е нещо странно. Не си луд, ако това се питаш. Случвало се е на всички ни. Години наред учените се опитваха да открият коя е песента на песните, дето умът ти може да прихване за дълго време от раз. Така през 2014 г. пичовете от Университета в Манчестър и Университета в Амстердам стигнаха до заключението, че Спайс Гърлс най-много “прихващат” с тази песновка:

Добре, ама през 2012 г. едни други пичове от Университета Голдсмит в Лондон бяха категорични, че пък е тази:

Ние пък имаме проблем с песните на Фики и Тони Сторарови. Въпросът е как да се отървеш и ти от това, ако ти се случва?!

Отговор дава едно ново изследване на Университета в Рединг. Всичко е свързано с дъвченето на дъвка. Тези, които джвакат дъвка, имат 33% повече шанс да забравят досаждащата им мелодия. Като цяло дъвката успокоява мозъка. От нас да знаеш, че ако си нервен, задължително сложи дъвка в устата си. Подсъзнанието е спокойно, че имаш какво да ядеш. Милиони години история има твоя мозък, брато. Стар трик, който винаги работи.

Как става това с дъвката и песента? Според нас всичко е до нивата на шума. Слюнка и отворена уста са ключът към твоето щастие. Чия слюнка и чия уста – това оставяме на твоето въображение. Мляскай и джвакай, белким се успокоиш.

Кефи ли те?

Виж кой печели два билета от Брато.бг за “Титанично”

Трейлър на новия сезон на True Detective (ВИДЕО)