in , ,

Фестивалът на самоделните бомби взривява Мексико веднъж годишно

Фестивалът на бомбите взривява Мексико веднъж годишно (ВИДЕО)
Веднъж годишно в Мексико и по-конкретно в градчето Сан Хуан де ла Вега, брато, се провежда един разтърсващ фестивал. В чест на местен герой, на който е кръстен и самият град, мексиканците привързват с тиксо експлозив от смеси между калиев хлорат и сяра към метални чукове. След това удрят самоделната бомба в метална плочка или релса, а взривът е толкова силен, че лекува запек.

Фестивалът на бомбите взривява Мексико веднъж годишно (ВИДЕО)
Сан Хуан де ла Вега е име на човек, за когото мексиканците твърдят, че е техният Робин Худ. Не случайно във филмите за “Зоро” главният герой носи името Де ла Вега. Местният герой крадял от богатите и раздавал на бедните. В негова чест се провежда този ежегоден бомбен фестивал.

Фестивалът на бомбите взривява Мексико веднъж годишно (ВИДЕО)

Взривяването е предназначено да символизира конфронтацията на светеца за местните с тяхното правителството, което е отговорно за смъртта му. Всяка година участниците в карнавала се разделят на две групи – последователи на Де ла Вега и войската, която го преследва. Двете групи се събират на футболно игрище и започват гърмежите. Преди години тържествата се провеждали на централния площад в града, но след няколко инцидента, купонът бил преместен на местното игрище, където си нямат трибуна “Моци”.



Кефи ли те?

Торти за празника на твоята тъща (СНИМКИ)

Боатенг играе туистър и още свежи шеги от нета след ШЛ (ВИДЕО)