in , ,

Слим пред Brato.bg: Не мразя чалгарите, само мога да се моля за тях

Слим пред Brato.bg: Не мразя чалгарите, само мога да се моля за тях
Снимки: Brato.bg

Понеже сме фенове на българския хип-хоп решихме да направим интервю с една легенда, брато. Изпълнител, когото много тачим и сме слушали на касетка. Става въпрос за Слим от Sniper Records.

Казахме му, че нещо се е загубил в последно време, а той ни шибна чимбер, защото не е на същото мнение. Готин човек, харесваме го.

Спомняме си, че преди много години един приятел ни беше подарил неговия албум „Филмотека Слимисимо“ в мига, в който излезе касетата на пазара. Въртяхме лентата до скъсване. После я лепяхме с лак за нокти и пак пускахме. Пушихме съмнителни растения и се кефехме на рапа. Липсват ни онези времена, защото го нямаше Криско, а момчетата по улицата бяха бабанки с къси подстрижки, не слаботелесни гримирани гномове с оскубани вежди. Както и да е, мараба Слим!

…нов чимбер…

– Брато, нещо ти изгубихме дирите?
Слим не е изчезвал, той сам по себе си е вечен. Заедно с широк кръг от хора направихме редица концерти на чуждестранни изпълнители като Guru (мир на душата му), Heltah Skeltah, Afu-ra, Raekwon, Necro, Xzibit, Delinquent Habits, FunkDoobiest и т. н. Имах и група SLIMsize, така че хич не съм изчезвал. Не съм се отдръпвал от рапа. Нито съм си тръгвал, нито съм се връщал. Хората, които ме познават, знаят къде, кога и как. Не е тайна, че харесвам, съпортвам и участвам и на други сцени, но музиката не се дели на рап, поп, рок, класика, дръм енд бейс, а се дели на музика, която ти харесва и на такава, която не ти харесва. Не е спирало това в мен да рапирам, да се развивам в пеенето и като цяло да изучавам музиката и всичко свързано с нея от Америка, през Европа до дълбокия Изток.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

– Хм… Вече ще те следим с частен детектив. А я ни разкажи твоята версия за Sniper империята. Като деца стигахме до бой за това кой е фен на Sniper и кой на RNB rec. Липсва ли ти онова време, щото на нас много?
Снайпер също си съществува и това ще е поне докато Dj Станчо е жив и работи. Който е поискал да стигне до него, вратата е била винаги отворена. Sniper империята от онова време прекъсна заради човешкия фактор – поведение и отношение на хората в и извън него. Не съжалявам за онези времена, защото освен че музиката на много нива се разви от тогава, разви се и сцената, а ние също се развиваме заедно с нея. При мен винаги на първо място са били хората и сцената, публиката, без която нищо не става. Има изпълнители, които залагат на студийна работа и такива, които са тясно ориентирани към сцената.

– Не мислиш ли, че от известно време рапът започна да прилича на чалгата? Всеки втори е рапър и пее, а всъщност бълва една плява-плява-плява. Май е модерно да си рапър в днешно време, как мислиш?
Не, по-скоро е модерна плявата. Виж, брато, рибата мирише откъм главата, така че нека се забавляваме и да не обсъждаме, защото въпросът не е кой, какъв е и какво прави, а ти самият какъв си и какво правиш. В тази ограбена държава, убита младеж и застреляни „граждани”, мисля че всичко си е такова, каквото трябва да бъде.

– Пиар трик ли беше рап войната с Мишо Шамара? Защо сега никой не воюва и тогава бихте ли се поне веднъж с варненци?
– Абе, ей!

…чимбер…

– Колко като брой е най-голямата публика, пред която си пял? Има едно клипче в нета със Спенс, забивате “1,2,3”, а залата се пука по шефовете.
В онези времена пикът стигна до 6000 души на концерта на Wu-Tang, организиран от София Мюзик и Sniper Records в зала „Фестивална“, не помня коя година беше. И до сега този рекорд на хип-хоп концерт не е подобрен. Помня как се бях насрал пред всичката тая публика.

– Как се справяше с фенките?
– С молитви – ха-ха. Щастливо женен съм.

– Колко време работи по твоя албум “Филмотека Слимисимо”?
Чакаха ме 2 години, а работата отне по-малко от седмица.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

– Забогатява ли се от рап? Ние мислим да се пробваме с някоя рап песен, така че те молим да ни дадеш съвети – как не се прави, какво се търси?
Ха-ха, това ще ви струва скъпо – ха-ха…

– Как изглежда Зелената фея?
Сега ако кажа, че не се срещам от години с нея, някой ще каже че не отговаря Слим на въпросите, но можете да я намерите в медицинските книги с определението: шизофрения.

– Мразиш ли чалгарите и какво би им направил, ако не действаше Наказателният кодекс?
– Ха-ха, дори ми харесва Азис, освен  това съм православен християнин и да мразя е против религията, която изповядвам. Единствено мога да се моля за тях. Бог да им даде някой ден мъдрост и вразумление. Плюс това слушам черно – Сашо Роман, Софи Маринова – ха-ха…

– Спомена за нов проект. Мислиш ли за нови парчета, клипове и т.н.?
Да, да, да… Работата никога не свършва. Новият албум ще е „ИзмиСлимизъм“, макар че се двоумя дали да не е по-скоро „Слимотека Филмисимо“.

– Едно птиченце ни каза, че като по-малък си слушал хевиметал. Вярно ли?
И не само! Revolution is my name.

– Слим се завърна! Сега какво следва?
Взрив!

Кефи ли те?

Какво си мисли кучето?

Не заспивай, ако си в армията! (ВИДЕО)