in ,

Мирис на пот и скандирания “Криско – ГЕЙ” на хип-хоп наградите

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

Брато.бг посети 359 HipHop Awards 2015, макар че не ни дадоха акредитации. Удариха ни seen по Фейсбук и ни сложиха на оная си работа, брато. Професионализъм ли? Боли те гъза, в България сме. Въпреки това ние сме пробивни и няма кой да ни спре.

Малко след 19:00 ч. вече се носим към НДК. От всички посоки прииждат хора с шапки, ланци, вериги от тоалетни казанчета, клинове, кожуси, но има и такива, които все пак изглеждат нормално. Уонабита и от селата покрай София също щъкат.

-На кой етаж сме, майсторе? – питаме човек от охраната, който се чуди какво да прави близо 200 души, които се разхождат наоколо и въртят OCB-та на партера на двореца на Людмила Живкова.

Мирише на бръшлян.

– На седмия, но слизате на шестия, че копчето на асансьорите не работят – отвръща ни той.

Асансьорите са два, а напливът е като в пощенски клон, когато раздават пенсиите. Все пак успяваме да стигнем до шестия етаж с асансьора. Тъпчем се с некви и се молим никой да не пърди, че ще умрем в тази консерва.

Продължаваме по стълбите, където е и самата проверка на билетите. Не раздават нищо за ядене, а изобщо не бихме отказали една сръбска скара в момента, въпреки че не е много рапърско.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

След бързо чекиране сме пред залата, която е заключена и всички се чеплезят по стълбите като осиновени маймуни в Софийския зоопарк и тръпнат в очакване с пот по гърба. След десетина минути организаторите отключват две врати и тълпата нахлува като американци в мол на Черен петък. Крясъци, липса на въздух, загуба на ориентация и лакти в ребрата почти ни докарват припадък. Всеки се чуди на къде да хване. Търпение. След няколко минути вече сме се настанили в лявото крило на залата.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

Тази година изглежда по-пипнато. Залата е разделена на три части. От ляво и дясно са феновете, а в средата са масите с номинираните, техните бащи, майки, стринки и чичовци. На няколко ключови места в залата има барове с алкохол. Потриваме доволно ръце.

Към 20:00 ч. на сцената се появява Лейди Би, която забива няколко парчета за настроението на всички. Сигурно е годините на Лили Иванова, но изобщо не й личат.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

– Тая немаше ли по-големи боски, бе?

Дочуваме разговор между две момчета на видима възраст около 15-17 години. Единият е с яке на Маями Хийт, другият е по потник и с ланец.

– Не, бе, оная беше Ивана – отговаря този с потника и двамата одобрително заклащат глава едновременно.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

След малко усещаме остра миризма на джойнт. Ноздрите ни се отпушени като отворени цилиндри на V-образен двигател, тъй като преди да дойдем си пръскахме капки за нос заради хремата, която ни мъчи, така че можем да помиришем, ако някой се насере на другия край на Витошка. Миризмата на кашенцето обикаля лявото крило на залата като самодивско хоро – бавно и тежко с никаква надежда да се разсее в следващите часове.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

След 10 минути решаваме да се преместим отсреща, тъй като започваме да се хилим без видима причина. Надишали сме се яко. Така ни се завърта главата от тоя джойнт, че в дясното крило като че ли виждаме едно старо гадже. То дори минава край нас, но се прави, че не ни познава. Явно халюцинираме, защото човекът, когото познавахме, никога не би ни подминал.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

След малко награждаването започва. Водещ е дедо Део и някаква мацка, която така и не разбираме как се казва. Първи на сцената забива 100 кила, който отдавна не е 100 кила, изсъхнал е от работа тоя пич.

“Тук ли сте… Килата майка… Хората питат за Господ и кога ще дойде той, видяха му лицето и му скочиха на бой…”

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

Залата е в екстаз! Всички танцуват с вдигнати ръце, а един със свлечени дънки пада по стълбите, но никой не му обръща внимание. Сволоч. Като не можеш да държиш, не пий и не пуши.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

Времето се ниже супер бързо и изобщо не разбираме кога са раздадени всичките 26 статуетки. Криско и Мария Илиева разграбват голяма част от наградите, брато. За всеобща радост Криско не е в залата. Бил в Дубай с Веско Маринов. Вместо него, Марийчето получава призовете за “Песен на годината”, “Най-успешна колаборация с изпълнител от друг стил” и специалните награди на Vbox7.com за най-гледан, харесван, коментиран и споделян хип-хоп клип. Получава награда и от The Voice TV за най-излъчван български видеоклип в ефира на медията. Песента им “Видимо доволни” изби рибата. Мария Илиева получава и нашата награда за красота. Бихме искали да я заведем на вечеря и да я слушаме как се смее на глупостите ни.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

При последното си появяване на сцената, Мария решава да разчупи малко и казва: “Когато кажа Криско, вие казвате…” Цялата зала изригва: “ГЕЙ!” Мария не се дава и опитва втори път. Когато кажа Криско, вие казвате… Този път крясъците “ГЕЙ” са придружени с освирквания и певицата бързо слиза от сцената.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

Следва нещо велико: на сцената забиват Blackstreet с великата песен “No Diggity”.

Кулминацията на вечерта идва, когато трябва да бъде награден Най-добрият рапър на годината. Познай кой я взима, брато? Килата майкааа!

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

– Ъъъъъ… само да ви кажа, че се продава един двустаен апартамент, 63 квадрата… Хахаха… Майтап, бе, майка. Обичам ви! – крещи Килата от сцената.

Снимка: Brato.bg
Снимка: Brato.bg

След това всички се разбягват. Шоуто свършва, а изводът е, както каза един от изпълнителите на сцената, “Рапът се слуша с ушите, а не с очите”.

Така че поздравяваме Криско за наградите, но това не пречи тайничко да се надяваме те да са му последните.

Кой, какво, взе:

Най-добър бийтмейкър за 2014 – DEXTER
Най-добра хип хоп денс формация – жени за 2014 – VS DANCE
Най-добра хип хоп денс формация – мъже за 2014 – X-ENERGY CREW
Дебют на годината за 2014 – 5 стотака § Прея
Любим DJ/ Selector за 2014 – DJ BIG BO
Любима Djane/Selector за 2014 – DJANE CASS
Най-добра група за 2014 година – E.C.C.C.
Най-добър Hype Man – Хост за 2014 – DEE
Песен на годината за 2014 – Криско и Мария Илиева – Видимо Доволни
Най-добра хип хоп колаборация с изпълнител от друг стил за 2014 – Криско и Мария Илиева – Видимо Доволни
Най-добра хип хоп колаборация за 2014 – TR1CK MUSIC – Кой те излъга?
Най-добър режисьор за 2014 – BASHMOTION
Най-добър R’n’B изпълнител – жена – Сантра
Най-добър R’n’B изпълнител – мъж – VENZY
Най-добро турне за 2014 – COCA-COLA HAPPY ENERGY TOUR 2014
Най-добър албум за 2014 – Явката ДЛГ § MADMATIC – Човекът, който се смее II
Най-добро MC за 2014 – Ицо Хазарта
Най-добръ рапър за 2014 – 100 Кила

Още снимки тук: ЦЪК

ПОСЛЕДВАЙ НИ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА!

Кефи ли те?

Снежанка си хапе айфона, а Батман и Робин се целуват

Водорасли, овесена каша и още храни, които ядат хората по света за закуска