Храните, с които шкембето ще изчезне

Храните, с които шкембето ще изчезне

В този материал, брато, ще ти покажем храни, които ще ти помогнат да изгориш мазнините и да свалиш някое друго килце, което си качил по време на празниците. Разбира се, не е казано, че трябва само това да ядеш, но колкото по-често, толкова по-добре. Особено, ако се казваш Спас Делев.

Грейпфрут

Пълният с витамин C плод помага срещу паласките. Яденето на половин грейпфрут на закуса или половин час преди хранене „попива“ глада в теб. Това означава, че ще ядеш по-малко и няма да преядеш с кюфтета.

Черен пипер

Черният пипер, брато, е много ефикасен при горене на мазнините. Това се дължи на веществото пиперин, открито в лютата подправка. То унищожава мазните клетки и пречи за образуването на нови. Черният пипер се използва от векове в традиционната източна медицина за лечение на стомашно-чревни проблем, възпаления и затлъстяване. Демек, и ти ще си доволен и лайното ти.

Канела

В древността китайците използвали канелата за лечение при болки в стомаха, при диария и подуване на корема. Съвсем сериозно! Редовният прием на канелата води до постепенно изгаряне на излишните килограми.

Яйца

Яйцата съдържат голям брой биологически ценни протеини и освен това са лесни за храносмилане. Консумацията на яйца сутрин подпомага загубата на телесни мазнини, като стабилизира баланса на глюкоза – инсулин и намалява нивото на хормона, стимулиращ апетита. Яж ги рохки, брато.

Зелен чай

Катехините са тайната състава на зеления чай. Те ускоряват обмяната на веществата, както и спомагат за увеличаване на степента на изгаряне на мазнините в черния дроб.

Боровинки

Те не съдържат почти никакви калории (около 60 за 100 грама), но могат да те отървеш от тези, които си натрупал под формата на мазнини. Освен това консумацията на боровинки дава и други здравословни ползи в това число – понижаване нивото на вредния холестерол и подобряване на контрола над нивото на глюкозата в организма.

Бадеми

Съдържат фибри, протеини и “добри” мазнини. Все съставки, които могат да увеличат инсулиновата чувствителност на организма, което води до бързо усвояване на глюкозата, като се избягва натрупването й в мазни депа.

Киноа

Продава се във всеки голям хранителен магазин. Киноата е чудесен източник на протеини, особено ако не консумирате месо и млечни продукти. Освен това тя съдържа всички незаменими аминокиселини, също както яйцата. Яж киноа, брато, на закуска, обяд и вечеря.