in

5-ма нападатели, които могат да заместят Фалкао в Юнайтед

Радамел Фалкао го раздава доста импотентно в Манчестър Юнайтед. Колумбиецът вкара 3 гола в 12 мача за “червените дяволи”, а това е доста слабо за целите, които са поставени пред Луис ван Гаал. От друга страна, прехваленият нападател е постоянно преследван от контузии, което допълнително утежнява положението му в отбора. Кой би искал в състава си нападател, който не само не вкарва много, а му се носи и репутация на “стъклен” футболист?

А истински голаджия на Юнайтед им трябва. Феновете са недоволни след загубата от Саутхямптън на “Олд Трафорд” с 0:1 и нечувания факт, че “червените дяволи” не можаха да отправят нито 1 удар за целия мач, който да затрудни гостите. Изглежда, че на никого в Юнайтед не му се чака Фалкао да се отпуши.

Слуховете, че Фалкао няма да се задържи много в Юнайтед се засилват и с изказвания на мениджъра му Жорже Мендеш.

“Моят клиент е играч, който трябва да стои по 90 минути на терена във всеки мач. Това би могло да се случи във всеки един клуб. Затова не мога да ви кажа към този момент къде ще продължи кариерата му. Знам само, че той ще е част от един от най-добрите клубове в света, независимо дали той ще е Манчестър Юнайтед, или някой друг. Знаете как работи футболът – ще трябва да почакаме малко и ще видим какво ще се случи”, сподели Мендеш пред вестник “Дейли Телеграф”.

Още нещо – на “червените дяволи” им трябва сериозен нападател час по-скоро, защото през 2015 г. Перси прави 32 г., а Рууни – 30 г.

Кои могат да бъдат евентуалните нови попълнения за сметка на Фалкао в Юнайтед? На този въпрос отговарят от Манчестър Ивнинг Нюз:

Томас Мюлер | Байерн Мюнхен

Години: 25

Цена: £45 млн.

Германският световен шампион заяви, че е готов за ново предизвикателство, след като е посветил доста време на кариерата си в Байерн. Мюлер не е типичният голаджия като Фалкао, но ще служи на Ван Гаал на всяка позиция в атаката. Холандският треньор обожава такива футболисти. Мюлер и Ван Гаал се познават прекрасно и не веднъж са изтъквали специалната си връзка. Първият в Юнайтед формира Томас Мюлер като футболист и му даде шанс да играе редовно, когато беше начело на Байерн.

Пеп Гуардиола обаче наскоро се изказа високомерно, че Юнайтед не може да си позволи да пазарува звезди от Байерн, но това не е точно така. Ръководството на Юнайтед е твърдо решено да харчи много пари и да сглоби английската версия на Реал Мадрид.

Гарет Бейл | Реал Мадрид

Години: 25

Цена: £80 млн.

Също не играе забит отпред, но може да бъде използван навсякъде в атаката, досущ като Кристиано Роналдо и Ариен Робен. Бейл може да играе като Робен за Холандия на световното, когато треньор на националния отбор беше Ван Гаал. Робен имаше пълната свобода да прави каквото си иска, което изстреля Холандия до топ 4. Източници в Испания твърдят, че Реал Мадрид са готови да изслушат всяка една оферта от страна на Манчестър Юнайтед. Двата клуба са в прекрасни взаимоотношения.

Паоло Дибала | Палермо

Години: 21

Цена: £40 млн.

Юнайтед следят Паоло Дибала от Палермо и вече получиха отказ за трансфер. Шефовете на Палермо са категорични, че до юни той ще играе в Италия. Дибала обаче няма да остане в Палермо след лятото, защото е пракелно добър. Наричат го новия Серхио Агуеро.

Дибала има 9 гола в 17 срещи и не спира да играе страхотно с тази палава розова фланелка.

Хари Кейн | Тотнъм

Години: 21

Цена: £30 млн.

Едно от откритията на сезона. Хари Кейн може да е следващият голям нападател на английския национален отбор по футбол. В него има много потенциал. Той вкарва редовно и не просто е свикнал с футбола на Острова, той го играе откакто е жив. Кейн има 17 гола в 27 срещи, което го прави апетитна хапка за големите отбори.

Тотнъм обаче не дава знаци, че искат да го продават засега, но нищо не се знае. Двата отбора имат история в трансферите, да не забравяме за Карик и Бербатов. И все пак политиката на Тотнъм е ясна – да развият играч и да го продадат за добри пари. Футболът е бизнес. От Тотнъм в Реал преминаха Бейл и Лука Модрич. Хари Кейн също ще струва доста пари.

Едисон Кавани | ПСЖ

Години: 27

Цена: £45 млн.

Уругваецът също бе следен от Манчестър Юнайтед, а футболните специалисти не спират да му препоръчват да отиде да играе на Острова. Кавани е мощен и е добър както с глава, така и с крака. Напоследък се заговори за напускане на Кавани от ПСЖ, защото двамата с Лавеци пропуснаха нарочно лагера на френския тим в Мароко. Медиите коментират, че няма да е чудно, ако Едисон Кавани иска да разнообрази футболната си кариера при “червените дяволи”.

Междувременно излезе информация, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал и главният изпълнителен директор Ед Уудуърд ще обсъждат днес зимната селекция в клуба. Очакваме новини и от там.

Кефи ли те?

Ким Чен Ун изобразен като Пикачу, Супер Марио, Жокера и Франкенщайн

Мопс или мързеливите кучета олигофрени (СНИМКИ)