Изразът “Бах тоо хлеб, златен ли е” придобива друг смисъл с тази публикация, брато. Такъв израз, разбира се, не съществува официално, в речниците няма да го намериш, но ние често го използваме като отидем до магазина и ни изкорубят портмонето за покупки от първа необходимост.
Испанска пекарни меси хляб зъс злато. Честно. Насъщният струва 150 щатски долара заради благородния метал и не тежи повече от 400 грама. За тестото е нужно още пшенично брашно, лимец, вода – обичайните съставки, използвани за производството на хляб.
С този самун бихме си топили блажно цял ден.
Пекарната, която прави нетрадиционния хляб, се казва Пан Пиня и в нея бачка Хуан Морено. Той и неговите хора са измислили рецептата, за да привличат богата клиентела. Вдъхновили се от други подобни най-скъпи храни по цял свят.
Самият хлебар Хуан Морено няма да те отрови, брато. Бъди сигурен в това, защото семейството му държи пекарната от 70 години, там правят над 50 вида хляб, а ние знаем само бял, черен и вчерашен.
“Този хляб купуват различни бизнесмени от Русия, Китай, Близкия изток. Тяхната идея е да покажат колко са богати, искат да покажат, че могат да си позволят всичко”, коментира Морено.
Имаме Фейсбука на пекарната – цъкни тук.