in ,

Най-безопасното такси в света

Българският таксиджия е един от най-коравите, брато. Той има помпичка да ти припомпа сумичката на апарата, той не плаща пътни такси, фишове и актове на КАТ, не го е страх от нищо, даже от Баба Яга, и е готов да те избуши с пари и да мине от Обеля за Малашевци на пряко през Видин.

Българският таксиджия има поне бухалка в колата и лексикалният му запас е съставен от куп псувни и безсмислени теми. Голем пич.

Забележителен човек е българският бакшиш, който вози на двойна и тройна цена по празниците, щото ако го питаш, ебал ти е майката и не го интересува кво ше прайш.

Сега обаче по-интересно е едно такси в Русия. То не е жълто, а червено, за да се отличава от другите. И няма пукната броня нито отпред, нито отзад, защото всъщност е бронирана военна машина. Движи се в Санкт Петербург, лицензът му е малко на ръба на закона, но е шофьорът е готов да те изкоруби с близо 150 български лева за возене от точка А до точка Б.

Ако се чудиш какво е точно това, ще ти кажем. Викат му БРДМ-2, което значи Бойна Разузнавателна Патрулна Машина, на руски – Боевая Разведывательная Дозорная Машина. Това е лек бронетранспортьор, който не бега много, но за сметка на това харчи много. Возилото е правено до 89-та година в СССР, това обаче е по-дърто. Най-интересното е, че има огнева мощ – 14,5 мм тежка картечница, Калашников и отгоре на всичко е амфибия – минава през река без да има нужда от мост.

Руснаците могат да си го позволят, татко Путин знае къде да прати армията си за гориво. В България по-скоро да измислим летяща чиния, зареждаща се от слънчевите лъчи…

При всички положения обаче руското червено такси е най-безопасното такси в света.

Кефи ли те?

Кулинарни извращения: Гофрета със свинско

Той е приятел с “Talking Tom” (ВИДЕО)