in ,

“Малкият помощник на мама” – коктейлът за изтрезняване

"Малкият помощник на мама"

Продължаваме да ти казваме яки рецепти на коктейли, брато. С този можеш да блеснеш на Нова година пред гаджето, макар че има голяма вероятност баща ти да го изпорка още преди да си го сглобил напълно. Просто е свеж и най-важното – алкохолен, макар и слабо. “Малкият помощник на мама” е идеален за изтрезняване, брато. Да си знаеш!

Каква е рецептата?

1 краставица
50 грама джин
Сок от лимон
Кленов сироп
Газирана вода

Нарязваш половината от краставичката на кръгчета, а на другата половина белиш кората. Тази част слагаш в блендер, може и миксер, и правиш до пюре. Прецеждаш и сипваш 50 грама в чашата за коктейла. Преди това я напълни малко над половината с лед. След като си сложиш пюрето от краставицата, добавяш джина, малко лимонов сок и малко сироп. Колко малко? По вкус е. А кленовият сироп вече се продава и в България, перфектен е и за палачинки, гофрети или просто препечени филии с мас.

Ако нямаш сироп, може да свариш захар и вода в тенджера, докато захарта се разтвори, а след това я охлаждаш и сипваш. Накрая пълниш до горе с газирана вода и разбъркваш хубаво. Гарнирай с парченцата краставица, може и лимоново резенче за по-фешън, и поднеси на гаджето. Толкова е свежо, че после ще те смуче до кокал.

Кефи ли те?

Да напсуваш в ефир е последната мания в САЩ (ВИДЕО)

И те правят грешки – забавните моменти с Роналдо, Меси и Златан през 2014 г. (ВИДЕО)