in ,

За да си мислят, че им помагаш, искай да правиш неща, които знаят, че не умееш

Даваме ти няколко идеи, но гледай да не предозираш и да запушиш като тоя смърдел от снимката.

Най-прекрасните дни от годината са последните, брато. Равносметки, дай, Боже, платени сметки, планове за бъдещето, начало на диети, фитнес програми, нови предизвикателства на фронтовете от живота.

В един хубав свят всички са заедно – ти, твоята Цецка, майка ти, майка й, бабите, голямото семейство се е събрало, голямото семейство готви, шета и прави всички екстри и нагаждания за Бъдни вечер, Коледа и Нова година. Компанията обаче по всяка вероятност отново подчертава колко си безполезен и как нищо не правиш за трапезата и за удобство на родата. Знаем как е. Приносът ти към семейното щастие за поредна година е нула  Да, знаем как е. Това, което можеш да направиш, е само и единствено да предоставиш безценното си присъствие, но и то не им е достатъчно, нали?

Ако ти е писнало да ти натякват, че нищо не става от теб, че си безполезен и нищо не правиш, имаме няколко идеи за това как да имитираш дейност и да се вдигнеш в очите на своите роднини и близки…

Само една малка част от това, което можеш да сториш на покъщнината.

Искай да правиш неща, които всички знаят, че не умееш

Може ли да направя аз еклерите?
Може ли напълня чушките?
Може ли да подредя масата?

За тези неща не се изисква висше образование, но не стават от първия опит. Това всички го знаят, така че никой не би ти разрешил да опорочиш празника. Все пак, когато седнете, ще бъде отбелязано това, че си се опитал да се намесиш. Започваш с плюсовете, а още не е дошла 2015 г.

Трябва да откриеш своите таланти.
Трябва да откриеш своите таланти.

Прави това, което можеш

Изхвърли боклука.
Дай на кучето Буба хлеб.
Счупи две-три чаши, щото счупеното носи щастие.

Самият ти знаеш къде си най-добър. Използвай опита и информацията, която имаш за себе си, за да заблудиш всички, че правиш нещо важно. В свои води е най-сигурно.

И като тичаш, да не забравиш да тропаш като кон.
И като тичаш, да не забравиш да тропаш като кон.

Малки неща на бързи обороти

Важното е да претичваш насам-натам. Да се намираш в крачка, да те хващат, че бързаш. Създавай паника. Така правиш впечатление, че семейните ти дела за празника са от огромно значение за общото благо. Формулата е: малки неща на бързи обороти. Подсуши с кърпа 2-3 чаши, затвори лаптопа, премести 5-6 книги на различни места, давайки си вид, че ги подреждаш, отвори консерва и се направи, че не си разбрал, че не трябва сега да се отваря. Важното е да ръшнеш наоколо в хаоса, който създаваш, да си в ръш като че ли някой те гони, да усещат присъствието ти. Това се подчертава най-добре с дезодорант. Използвай некой старчески – ще се натрапва повече.

Никога не им позволявай да награбят сладкото преди теб.

Занимавай децата

Може не са твоите, може да са децата на лелейчо ти, ако щеш и на комшията. Важното е да не ги използваш за футболни вратари, понеже знаем, че си ламер и ще им счупиш нещо. Душенето и суплесите също са забранени. Това не са малки орки, брато, не ги нападай. Прочети им книжка, загърни ги да не настинат, погали ги по главичката. Добре, шегуваме се! Покажи им кой е шефът на плейстейшъна, насери малкия Наско с 10 гола на Фифата и го мачкай психически през цялото време къв е лузър. После се логни в League of Legends с твоя акаунт и им разкрий, че всъщност ти си Бог.

Пиши на Дядо Коледа 

От името на всички! Ако си прекалено дърт, пак рискуваш да те помислят за куку, но комбинирай това с децата. Пишете заедно до Дядо Коледа, макар че те знаят, че той не съществува, а ти все още не си на 100% сигурен в това.

Създай списък с неща, които ще направиш през 2015 г.

  • ще отслабна
  • ще тръгна на фитнес
  • ще ям само свежа храна
  • ще си плащам наема редовно
  • ще казвам по-често “Благодаря”
  • ще обичам Цецка от сърце
  • ще се чувам с нашите по-често
  • ще спра да искам на нашите пари
  • ще си платя борчовете
  • ще чета по-често Брато.бг

Знаем, че само последното е възможно. Въпросът е да се правиш на зает, създавайки списъка или писмото до Дядо Коледа, докато другите готвят и нагласят трапезата да се изплющите от храна.

Направи се на болен

Ако все пак не искаш да те закачат, куцай, кашляй, пръцкай. Дай им да разберат, че си негоден. Подчертавай с думи колко много искаш да помогнеш, но как тази ебола ти ебава майката бавно и полека. Не прекалявай с пъшканията обаче, за да не те помислят за психично болен. Ще те вдигнат в миг за лудницата, където вместо кейк, ще има хапчета, вместо роднини – бели престилки и вместо тъп пуловер с безумни шарки – усмирителна риза със скучен десен.

Кефи ли те?

-1 Points
Upvote Downvote

14-годишният син на Роналдо забива учителка в дискотека (СНИМКИ)

Най-абсурдните семейни коледни картички (СНИМКИ)