in ,

Не само Роналдо има грозна статуя. Виж и се радвай, че не си известен

Онзи ден откриха статуя на Кристиано Роналдо, брато. Грозна, грозна като Цецка в началното училище. Както при въпросния паметник на CR7, така и при нашето момиче се изискват промени, за да се заприлича на истински човек.

Веднага ти събрахме десет от най-грозните статуи на известни личности. Ако те е стреснал паметникът на Роналдо, значи нищо не си видял.

Тед Бейтс е легенда на футболния Саутхямптън. Бейтс посвещава 66 години от живота си на клуба като играч, треньор, мениджър и президент. Съвсем нормално е да му бъде вдигнат и паметник, но този няма нищо общо с Тед. Най-много критики скулптурът отнася заради грешните пропорции, както и празния поглед. Буквално! Година по-късно грешката е поправена и е вдигнат нов паметник на Бейтс.
Гледаш и не вярваш на очите си, брато! Трудно е да осъзнаеш, че тази скулптура е на Стив Джобс. Тя дори печели конкурс в памет на основателя на Apple. Още по стряскащото е, че в пълен размер, тази грешка на изкуството е висока 16 метра.
Може би най-известната грозна статуя, брато. Паметникът на Майкъл Джексън разпръскваше грозотата си пред стадиона на Фулъм. Отборът беше собственост на приятел на Джако – Мохамед Ал-Файед и той вдигна тази статуя в чест на Краля на попа. Така до 2011 г., когато молитвите на феновете на Фулъм бяха чути. Те мразеха паметника, защото Джако никога не е имал нищо общо с клуба. И са прави. Все едно Лупи да вдигне паметник на Радо Шишарката на “Българска армия”. През 2013 г. новият собственик на Фулъм Шахид Хан демонтира статуята, а същата година отборът изпадна от Висшата лига. Феновете на Джако казват, че има много общо между двете събития. 
Тази 26-метрова статуя на Мерилин Монро беше с местоположение Чикаго, но в крайна сметка я преместиха в Палм Спрингс. И сега можеш спокойно да се снимаш под гащичките на Монро, като дори можеш да направиш и нещо повече, ако имаш фантазия.
Казват, че Диего Марадона започнал да шмърка след като видял статуята си в Буенос Айрес. Няма да се изненадаме, ако наистина е така, тъй като този паметник е нанесъл много психически белези на местните дечурлига за цял живот. Така казват аржентинците, брато. Смятай!
В родния град на Кърт Кобейн – Абърдийн, продължават да се опитват да печелят популярност на гърба на музиканта. Местните са основали ‘Kurt Cobain Day’ на рожденната дата наКобейн 20-и февруари, а и са вдигнали  изключително тъпанарска статуя. Паметникът е толкова грозен, че семейството на покойния артист избягало с крясъци и сълзи, когато я видели, а после добавили, че са страдали достатъчно.
Онзи ден вдигнаха 2,4 метра паметник на Роналдо на остров Мадейра. Кристиано ни е любимец, но с ръка на сърцето признаваме, че скулптурата прилича повече на Даниел Златков от Ботев Пловдив.
През 2012 г. марка на дрехи отпразнува новата си колекция на Дейвид Бекъм с негови сребърни статуи, които стоят пред техните големи магазини по света. Ние хич не я харесваме, но виж, Евгени Минчев със сигурност ще се изкаже положително за нея.

През 2011 г. по неизвестна нам причина, Шанхай Ролекс Мастърс решиха да направят статуи на известни тенисисти. Анди Мъри се дърпаше до последно да позира до своята, тъй като тя няма нищо общо с него. Като се загледаш, брато, този Анди от паметника прилича на алкохолик, който държи тенис ракета. Не е ли така?

Кефи ли те?

Да караш мотор с 240 км/ч без каска (ВИДЕО)

14-годишният син на Роналдо забива учителка в дискотека (СНИМКИ)