in

Могат да те уволнят, ако си твърде секси

Висшият съд в американския щат Айова отсъди, че работодателите могат да уволняват свои подчинени, ако са прекалено привлекателни, брато.

Правният прецедент бе вкаран в действие след един любопитен случай, при който магистратите трябвало да отсъдят коректно ли е уволнена асистентката на зъболекар, чиято жена я смятала за заплаха.

Стоматологът Джеймс Найт дал показания, според които в няколко случая е казал на Мелиса Нелсън, че дрехите ѝ са прекалено впити и разкриващи “смущаващи подробности” от тялото ѝ.

Впоследствие двамата започнали да си разменят съобщения, които отначало били служебни, но накрая се стигнало до обсъждането на въпроси като колко често Мелиса е имала оргазми. Мръсник!

Когато съпругата на Найт разбрала за “чата” тя настояла палавата асистентка да бъде уволнена, защото е “огромна опасност за брака”.

Мелиса решила да даде Найт под съд за неправомерно уволнение, като впоследствие и двете страни признали, че тя и той никога не са флиртували фактически.

На състоялото се впоследствие дело, съдебните заседатели – всички мъже, заявили, че в този случай основният въпрос е дали даден служител може да бъде уволнен, само защото е възприеман от работодателя като обект на желание, въпреки че не е извършил фактически флирт.

В крайна сметка, съдът отсъдил, че шефът има право да уволнява служители, ако са прекалено атрактивни, въпреки че не са предизвикали изневяра.

Ние обаче сме спокойни, защото няма как да ни уволнят по подобна причина. Разчитаме на чувство ни за хумор.

Кефи ли те?

Това е краят: платен Фейсбук. Алтернативите

Иде водка “Gangnam style”