in

Направи си от коледните сладки на Цецка (РЕЦЕПТА)

Направи си от коледните сладки на Цецка (Рецепта)

Идват Коледно-новогодишните празници, брато. Именно заради това ще ти кажем една рецепта за уникални сладки, които да направиш на твоята, ше я шашнеш, а тя ще ти се поднесе с панделка и дилдо като подарък от Дядо Коледа. Рецептата е на нашата любима Цецка, която се нави да я споделим и на теб. Вярно е, че ще се бръкнем за един сешоар, но няма значение. Каузата е важна.

И така. Какво ти трябва? Брашно, твърдо масло, захарно тесто, ванилия, пудра захар, течна хранителна боя и формички.

Как става? Брашното (225 г), брато, първо виж да не е старо, защото може да е пълно с гъгрици. Ако има, супер! Сладките ще хрускат. Брашънцето с гъгриците го изсипваш в дълбок съд и към него добавяш натрошено на парчета твърдо масло (150 г), както и ванилията (1 ч.л.). Ч.Л. означава чаена лъжичка, а не Челси-Лувърпул. Ако нямаш чаена лъжичка, греби два пъти с малкия пръст.

Всичко това разбъркваш с ръце, макар че Цецка го прави с крака, докато брашното поеме цялото масло. Добавяш пудрата захар (125 г) и от получената смес правиш тесто.

Върху равна повърхност поръсваш брашно и разточваш тестото. С помощта на формичка отрязваш плоски сладки с коледни форми. Ако нямаш, импровизирай с нож. Получените форми подреждаш в намаслена тавичка. Леко по дънцето да не лепне. Печеш на 180 градуса 15-20 минути или докато сладките не придобият апетитен златист цвят.

Докато се пече, правиш следното:

Разделяш захарното тесто на парченца и боядисваш всяко с помощта на течна хранителна боичка, като се меси до получаване на еднороден цвят. Ако го направиш с блажна боя, не казвай от къде си видял рецептата. След това разточваш внимателно на кора с дебелина около милиметър. Ако нямаш линийка, мериш по нокътя на малкия пръст. Трябва да са еднакви на дебелина. С помощта на същите формички отрязваш парчета, които поставяш върху сладките, след като се охладят. Ако са топли, да ги духаш.

Върху всяка сладка поставяш различни декорации с останалото цветно захарно тесто, за да могат коледните сладки да са с весела украса. Пишеш “Само Левски”, “Тройчо 1″, “Моци” или просто “КУР”. Ако не ти се разправя, взимаш една кайма и си правиш кебапчета и кюфтета.

Време за приготвяне:
60 минути

Кефи ли те?

Лютива бира ти подпалва джигера

На обиколка из футболните стадиони по света за най-яките агитки (ВИДЕО)