in , ,

15 мишки играят Мистър Джингълс в “Зеленият път” и още факти за филма

Джон Кофи — като кафе, но не се пише така

Продължаваме нашата поредица, брато, за любопитни факти от известни филми. Този път сме се спрели на “Зеленият път”. Уникалната продукция получава 4 номинации за “Оскар”’99 – за най-добър филм, поддържаща мъжка роля на Майкъл Кларк Дънкан, адаптиран сценарий и звук.

Лентата взима и други награди, но най-вече печели всички, които споделят, че това е един от най-великите филми в историята на киното. Това е и една от причините да се спрем точно на “Зеленият път”. Знаем, че ти е любим и на теб, брато. Нали?

Джош Бролин се явява на прослушване за ролята на Били Хлапето, а Джон Траволта за тази на Пол Еджкоум. В крайна сметка ролите получават Сам Рокуел и Том Ханкс.
Авторът на романа, по който е заснет филма – Стивън Кинг сяда на Стария Спарки и заявява: Не се чувствам добре.
Брус Уилис запознава Майкъл Кларк Дънкан, с който работи в “Армагедон”, с режисьора Франк Дарабонт. На последният светва лампичката кой е идеалният актоьр за ролята на Джон Кофи.
Майкъл Кларк Дънкан е включен във филма три седмици преди началото на снимките.
Общо 15 мишки са изиграли ролята на мистър Джингълс, а в доста от сцените е използван ефект с наслагване. При снимките играчите са следвали само точка от лазер върху, който е бил добавен и умния мишок.
За филма е нает специален координатор, който се е занимавал с мишките. Това е бил Буун Нар, който дори е и дресеьор на животни.
Електрическият стол Стария Спарки се намира в музей на щатските затвори в Западна Вирджиния.
Специални ефекти правят Джон Кофи по-висок от останалите. Един от тях е бил чрез самите камери, друг с по-малки легла в килията, а трети умален стол, който е използван само за сцената с екзекуцията на Кофи.
Затворът, в който се снима филма е щатският в Тенеси.
Бони Хънт заявява, че е взела само 15 паунда за ролята си на съпруга на Поул Еджкоум, тъй като заснела сцените си само за половин час. Ние обаче сме сигурни, че е взела над 500 лв.
Майкъл Кларк Дънкан е спрял да вдига тежести за снимките, тъй като е трабвало да изглежда на човек от 1935 г. Именно по това време се развива действието в лентата.
Делакроа рецитира “Аве Мария” на стар френски диалект, когато сяда на електрическия стол. Идеята е честа импровизация на актьора Майкъл Джетър.
Сцената, в която мистър Джингълс се озовава на рамото на Поул не беше в сценария. Просто мишката реши да застане точно там.
По идея на Том Ханкс, целият екип се хранеше всеки петък вечер на снимачната площадка.


Той ги уби с обичта им. Сега виждаш ли как е било? Ето така е всеки ден, по целия свят.

Виж още:  

Факти, които не знаеш за “Кръстникът”

15 неща, които не знаеш за “Кръстникът 2″

Защо трябва да гледаш “Кръстникът 3″ отново и отново

Факти, които не знаеш за филма “Роки”

15 неща, които не знаеш за култовия филм “Scarface”

Къде, как и колко хора е убил Лиъм Нийсън във филмите си (КАРТА)

Кефи ли те?

Той няма да получи скоро секс, заради този “prank” (ВИДЕО)

Лютива бира ти подпалва джигера