in

11 факта за 11-ти септември

На тази дата преди 18 години бе извършен един от най-известните и брутални атентати, които някога е виждало човечеството. Говорим за Световния търговски център в Ню Йорк, който беше сринат до основи, след като два американски самолета, похитени и управлявани от терористи, се врязаха в двете му сгради. Много въпроси останаха без отговори и до днес, което подхрани съмненията на обикновения американец за поредната конспирация.

Именно за това решихме да ти споделим 11 факти от въпросния кървав атентат, който взе близо 3000 жертви.

1) Мистериозният срив на Сграда 7 на Световния търговски център

Всеизвестно е, че кулите близнаци паднаха на 11/9, но знаете ли, че и трета кула на Световния търговски център също падна онзи ден? СТЦ (Световният търговски център) Сграда 7 е 47-етажен стоманен небостъргач, намиращ се на една пресечка от кулите близнаци. Тази сграда не е била ударена от никакъв самолет, но се срива в 05:20 часа същата вечер, падайки по начин, наподобяващ точно като това на професионално разрушаване на сграда. Тя пада изведнъж, право надолу, със скоростта, подобна на свободно падане, приземявайки се в купчина развалини, едва увреждайки няколко от околните сгради. Това са само някои от характеристиките на срива на Сграда 7, съвместими с контролирано разрушение. Освен това, арендаторът на трите сгради, Лари Силвърстейн, каза през 2002 г. пред телевизия PBS, че в следобеда на 11/9 препоръчва на командира на пожарната да “дръпнат” Сграда 7. “Дръпне” е индустриален термин, който означава “разрушаване”, но обикновено е нужен екип от квалифицирани хора и няколко седмици, за да се изготви и осъществи толкова голямо разрушение. Изненадващо, забележителният срив на СТЦ Сграда 7 не се споменава в Доклад на Комисията за 11/9.

11rfa911fwtc7

2) Никога преди или след 11/9 огън  не е причинявал срутване на стоманена сграда. Внезапният вертикален, експлозивен и тотален срив на Кулите близнаци в близост до скоростта на свободно падане може да се обясни единствено с контролирано разрушаване.

3) Стоманата от останките на Световния търговски център, която при преглед е могла да разкрие ефекта от взривни вещества, е била бързо изпратена в чужбина и претопена. Това е безпрецедентно нарушение на федералните закони на САЩ.

4) Всеки път, когато се загуби контакт със самолет, рутинно се изпращат изтребители във въздуха за разследване. Това често срещано явление – около 100 пъти годишно, като времето за реакция е под 20 минути. Но на 11/9 минават почти два часа, без нито един от самолетите да бъде прихванат.

5) Американските служби за сигурност нарушават установения протокол, като позволяват на президента Буш да остане на предварително оповестена среща с ученици дълго след като е обявено, че САЩ е под атака и той може и да е бил мишена.

 missing

6) Неидентифициран вътрешен човек е направил милиони долари от акциите на „American аnd United Airlines“ и други предприятия, които са засегнати от нападенията. Тези залози са били направени точно преди злополучната дата.

7) САЩ са били предупреждавани за предстоящи атаки от най-малко единадесет други страни. Освен това преди 11-ти септември висши политици като министъра на правосъдието Джон Ашкрофт и кмета на Сан Франциско Уили Браун са били предупредени да не летят.

8) Експерти по възстановяването извличат данни от 32 компютърни дискове от СТЦ, разкриващи скок на финансовите транзакции. Незаконни прехвърляния на над 100 млн. долара може да са направени през някои компютърни системи на СТЦ, непосредствено преди и по време на трагедията.

9) Някои от предполагаемите самоубийствени похитители са все още живи и здрави, според BBC и Гардиън. Най-малко пет от предполагаемите похитители може да са обучени в американските военни бази, както се съобщава в материал на Нюзуийк и други медии.

10) Администрацията на Буш oтлага формирането на Комисията за разследване на атентата цели 441 дни. Подобни разследвания като тези за Пърл Харбър, убийството на Кенеди и бедствията със совалки, започват около една седмица след инцидента.

11) “Момичетата от Джърси” – четири смели вдовици от 11-ти септември – успяха да принудят администрацията на Буш да създаде Комисия, която да разследва кървавия ден и да представят много въпроси, повечето от които са били пренебрегнати. Под ръководството на Филип Зеликов от администрацията на Буш, окончателният доклад не разглежда нито едно доказателство за официално съучастие.

Има стотици допълнителни факти, които противоречат на официалната история от атентата. Стана ли ти интересно? Ако имаш свободно време и нямаш работа, можеш да посетиш сайта  www.911truth.org, където да прочетеш още по темата! И да имаш работа, пак го отвори. Има какво да видиш там.

Кефи ли те?

Мъж избяга и изостави жена си в гората след среща с мечка

Изкуство за ценители: Цецка рисува картини с гърдите си (СНИМКИ)