in , ,

Най-доб­рото, което може да направиш на едно погребение, е да се влюбиш

frederic-beigbeder-trabalibros

Ние от Brato.bg знаем разни неща за любовта. Едно от тях е, че не е лошо да има и втори човек, но на нас това ни убягва вече доста време. През този период четем много цитати на известни автори, за да сме готови, когато настъпи този така очакван миг – да се срещнат погледите ни, да си пратим по една палава усмивка и преди всичко да й изпратим покана за приятелство във Facebook.

Време е да ти разкрием тайните за любовта на известния френски писател Фредерик Бегбеде, който видимо ги разбира тези неща. Сигурни сме, че само с долопосочените цитати е забил поне пет момичета.

През 1990 г. Бекбеде публикува първия си роман „Мемоари на един откачен младеж“ като няма да излъжем, ако кажем, че само със заглавие ни грабва.

“Всичко е временно: любовта, изкуството, планетата Земя, вие, аз. Смъртта е толкова непредвидима, че успява да изненада всеки един от нас. Откъде може да знаеш дали този ден не е последният ти? Мислиш си, че ти остава време. И после изведнъж — край, изчезваш, твоето време е изтекло. Смъртта е единствената среща, която не е записана в органайзера ти. …Всичко е временно и всичко е за продан. Както всичко останало, човекът е продукт със срок на годност. Това е причината да се пенсионирам на 33 години. Казват, това е идеалната възраст, за да възкръснеш”, този цитат описва перфектно автора. Решихме, че така е най-добре да го представим – с негови думи. После кажи, че не сме гениални!

Бакбеде в цитати:

„Всичките ми приятели се оплакват или че са сами или че са женени.“

„Ако знаеш защо обичаш някого, значи не го обичаш.“

„Аз съм мъртъв човек. Сутрин се събуждам с неудържимото желание да спя. Обличам се в черно, защото жалея себе си. Нося траур за човека, който можех да бъда.“

„Всички мое любовни признания идват или прекалено рано, или прекалено късно. Това е, защото казвам „обичам те“ само за да прелъстя или за да утеша.“

“Нямаме право да бягаме от щастието. Повечето хора не са имали нашия късмет. Когато им е приятно заедно, не се влюбват. Когато са влюбени не си пасват в леглото. Или пък когато са добре в леглото, след това нямат какво да си кажат. Ние си имаме всичко, освен че нямаме нищо, понеже не сме заедно.”

frederic-beigbeder_488

„Да бъдеш влюбен, означава да се удивляваш.“

“Защо никой не идва на разводите? На моята сватба бях заобиколен от всичките си приятели. (…) човек винаги трябва да се жени сам, а да се развежда с подкрепата на всички свои приятели.”

“Най-доб­рото, което може да направи човек на едно погребение, е да се влюби.” 

“Любовта представлява една великолепна катастрофа: знаеш, че пред теб има стена, и въпреки всичко даваш газ. Тичаш право към своята гибел с усмивка на уста. С любопитство очакваш кога точно ще гръмне всичко. Любов­та е единственото предварително програмирано разочарование, единственото нещастие, което всеки може да предвиди и всеки път желае отново.

“Страдах, че живея в клетка, а сега страдам, че съм свободен.”

“За да бъдеш щастлив, се нуждаеш от сигурност, а за да си влюбен, се нуждаеш от несигурност.”

“Навремето браковете са устоявали на подобни увлечения (изневери). Днес самите бракове са увлечения.”

“– След колко време ще ме напуснеш?
– След десет килограма.”

Frédéric-Beigbeder

„Има дни със и месеци без.“

„Докато в отношенията си с жените продължавам панически да се боя от болката, няма да се влюбя.“

„Няма нищо по-лесно от това да накараш някого да се влюби в теб: трябва просто да се преструваш, че изобщо не ти пука.“

“Тя бе тази, която поиска развод: за възстановяване на равновесието, тъй като аз бях поискал ръката ѝ.

Кефи ли те?

Умопомрачителни забивки (ВИДЕО)

Билборд от пастички и кексчета (ВИДЕО)