in ,

Въпросът към Кака Дора e за общуването в бара

Въпросът

Здравейте, приятели! Чета ви с интерес и се радвам, че сте толкова забавни, смели и енергични. Искам да ви попитам нещо. С тия момичета не ми върви, а не искам да пробвам с момчета. Общо взето се срамувам да заговоря момиче в дискотеката или като сме на бар. Искам да се запозная с нея, а знам, че черпенето с бира няма да помогне особено. Какво мога да й кажа и как да й го кажа? Как да се държа?

Страхил, 21 г., Видин

Отговорът

Здравей Страхиле,

доколкото разбирам от въпроса ти, нямаш точната формула за успешна комуникация с момичетата. За съжаление такава формула няма. Всичко зависи от твоето усещане. Мога да ти дам кратки насоки за това как да бъдеш по–спокоен в подобна ситуация, но те не са в никакъв случай единствения път към срещуположния пол.

Първото и най-важно нещо е да се замислиш кое точно предизвиква тази тревожност у теб. Всички хора се притесняваме дали ще ни харесат, дали ще получим одобрението на другите и в повечето случаи си съставяме сценарий, които не отговарят на действителността. С прости думи искам да кажа, че най-вероятно си супер готин пич, просто си го забравил  някъде по пътя и си мислиш, че мацките не го забелязват също. Ако се държиш уверено, говориш с плътен глас и си позитивно настроен, няма как да не проработи пред мадамата на бара. Освен ако не миришеш на чесън…

Внимавай с репликите! Недей да използваш изтъркани клишета от сорта на: “Имаш невероятни очи”, “Много си красива” или пък прекалено заучени фрази като “Да не би ангелите са слезли от небето и са те довели тук?”. Това е тъпо. Все пак не забравяй, че не всичко е в твоите ръце. Най-вероятно момичето, което си набелязваш на бара е готино, но има вариант да е много тъпа кифла и да не разбере какво точно се опитваш да кажеш, заговаряйки я. В този случай, дори и да те отрежат, усмихни се и пожелай лека вечер без да се държиш тъпо.

Можеш да започнеш разговора със съвсем кратко представяне, което е най-нормалното нещо при среща с непознат човек. Така тя няма да се чувства застрашена или притисната.

“Здрасти, аз съм Страхил, как си тази вечер?”. Звучи просто, но в това изречение няма нищо, което да издава намерения ти – да я вкараш в леглото. Все пак наблюдавай момичето известно време преди да я заговориш и прецени, доколкото можеш, какво би вървяло пред нея.

Алкохолът! Питаш как да се държиш с момиче, ако си в бара и искаш да се запознеш с нея. В никакъв случай не я заговаряй, ако си пиян на свиня. Трябва и тя да е. Дръж се мъжки. Може да я заговориш за питието, което пие като начало, кажи й че ще се радваш, ако изпие едно и с теб, ако не е ангажирана естествено. Внимаваш да не те бият. Реплики като: ’’Извинявай, ако досаждам’’ или “Дано не се натрапвам” подсъзнателно я навеждат на мисълта, че вършиш именно това. По-добре я попитай: “Удобно ли е да разговаряме в момента?” или “Заета ли си тази вечер?”. За последния въпрос трябва да поработиш преди това.

Страхиле, това са много малка част от нещата, които “работят” при заговарянето на момиче. Както споменах в началото, премахни убеждението си че не ти върви, нямаш категорични доказателства! По-скоро може да се дължи на това, че нямаш достатъчно опит. Започни да мислиш положително за себе си. Практикувай при всяка отдала се възможност и ще видиш как с времето ставаш по-уверен и няма да се притесняваш толкова много. Другото само ще си дойде.

Ако те отреже още една, това не означава, че всички до края на живота ти ще те режат.

Кефи ли те?

В Северна Корея открили леговище на еднорог

Да вкараш в собствения си кош (ВИДЕО)