in , ,

Целият свят в една песен

Не можахме да измислим по-гейско заглавие, да, но истината е, че си струва да чуеш и видиш това видео.

“Няма значение кой си или къде отиваш в живота, все някога ще ти потрябва някой… да бъде до теб”

Хорхе Букай и Пауло Коельо триумфират и в тези клиширани думи, а ние триумфираме с тази изящна песен. Идеална е за почивните дни. В нея хора от цял свят си подават ръка, за да я създадат. Така се прави. Сигурно е мега трудно, ама ако беше лесно, нямаше да е толкова яко.

Кой стой зад песента?

Викат им Playing for Change.

Водят се движение, като АБВ на Първанов в началото, макар че сме сигурни, че никога няма да нахлуят в българската политика. Тези пичове са си създали мрежа, през която контактуват, свързват се, вдъхновяват се и си правят музика. Заради такива като тях сме щастливи, че сме се родили човеци, вместо някакви животни.

“Идеята за нашия проект идва от вярването, че музиката има силата да чупи прегради и да скъсява дистанцията между хората”, пише в сайта на Playing for Change.

Марк и Уитни вярват, че музиката обединява хората по света повече от всичко друго

Организацията се ражда през 2002 година, когато създателите на мрежата Марк Джонсън и Уитни Кроенке обикалят улиците на Америка с мобилно звукозаписно студио и камера в търсене на улични музиканти, която могат да вдъхновят и душевно най-скопения тип. За тази работа има цял документален филм – “A Cinematic Discovery of Street Musicians”.

Песента, която ти даваме по-горе има много интересна история, брато. През 2005 г. Марк Джонсън е в Санта Моника, Калифорния, нещо като техното Каварна, ама малко по-джиджано. Там Марк чува гласа на уличния музикант Роджър Ридли и си представя как един проект може да обиколи целия свят, както и става по-късно. Самият Роджър Ридли пък ни напомня на Сашо Роман, мой ангеле, моя сладка мъка. Бая алкохол и цигари трябва да преминат през гърлото ти, за да го докараш до там.

Само ще ти кажем, че Роджър, запитан защо с такъв чудесен глас и такива певчески възможности стои на улицата, казва: “Пичове, братоци, аз съм в бизнеса със забавленията, излизам на улицата, за да бъда с хората”. От него толкова.

Накрая ще ти подшушнем, че има и фондация Playing for Change, която прави музикални училища и различни музикални инициативи специално за деца. Не е лошо да им пишеш, ако си свързан с музиката и желаеш да вземеш участие в следващите им инициативи. Не вярваме да те върнат в случай, че наистина имаш късче музикален талант.

Кефи ли те?

Консумирай мазнини и още фитнес съвети от Старата школа

Инфаркт на млади години или защо е важно да ядеш здравословно