in , ,

Големия разкрива пред Brato.bg как се правят хитове и как се ловят жени

10550412_10202230649903349_1341650297_o

Лято е, брато, а какво върви по-добре в комплект със слънчевите лъчи, освен хип-хоп с марка БГ?!

Хитът на сезона е “Пияната тояга”. Има и други, без да се сърдят, но тази песен ни кара да се отпуснем и да вдигнем високо двете ръце. Решихме да се свържем с Големия, за да ни открехне за рецептата за хитове.

Ще допълним само, че той е завършил висше образование, но не в УНСС, а в Амстердам. Преди да попиташ какво, ще ти кажем – Audio Engineer. Сещаш ли се?

– Защо ти викат Големия, след като не си повече от 100-120 кила? Има къде-къде по-едри от теб. Твоят човек 100 кила също не тежи 100 кила. Да не би един и същ да ви е измислил прякорите?

Още в гимназията така си ми викаха и от уста на уста така си остана. Тогава още не се познавахме с Килата, запознахме се точно по времето, когато учех в Холандия. Бях в България за няколко дни и отидохме с един мой приятел в Jim Beam на партито на 100 Кила, още не се познавахме, та му носех един диск да чуе моите неща. Първата песен от диска беше “Путака”. Когато я чу, каза, че не е чувал такава песен от 96-та. Направихме й ремикс и така започнахме да мислим нови проекти. След като завърших в Амстердам, направих основен ремонт на AMG Studio, за който също ми помогнаха много от моите приятели, за което им благодаря.

– Как реши да се занимаваш точно с този стил музика? Не ти ли се е искало да хвърляш салфетки по дискотеките или да станеш банкер, да си пуснеш мустак и да избягаш с куп пари зад граница?

Това не е просто стил музика, по-скоро е начин на живот, коренно различен от този с мятането на салфетки. Не знам дали мога да живея в чужбина… Когато учех в Амстердам си мислех нон-стоп за България. Питайте някой, който живее извън нашата страна, дали не иска да си дойде?!

– В последните седмици е много актуален един човек с мустаци в държавата. Ти ако имаш 200 млн., как ще ги изкараш извън страната?

За какво ми е да ги изнасям извън България? Тук никой няма да ме пита от къде ги имам, лесно ще ги озаконим.

10551992_10202230652263408_1868552337_n

– “Пияната тояга” е много изтрещяла песен, брато. Кажи ни как ви дойде на ум да я направите?

След като направих инструментала, моят човек SAI изсвири долната китарка и bass линията. Килата го чу и “Пияната тояга” гръмна. Поздрави на Виктор Добрев FB, който също допринесе за звука на Тоягата.

– Какво друго да очакваме от теб и 100 кила това лято? Говореше се за песен с DMX?

Очаквайте най-здравите партита по морето, а и не само там. В момента се приготвяме за концерта на The Voice of Summer Tour в Бургас. За песен с DMX не знам, но предстои друг подобен проект.

– Я кажи излизал ли си пиян на сцената?

Много пиян не, едно-две питиета – да , но не повече. Не съм привърженик на алкохола.

golemiq

– Какво й липсва на българската хип-хоп сцена?

Най-много й липсват хора, които да пеят на живо, а не някой да излиза и да си пее върху плейбека. 2014 година сме, а тия, които пеем на живо, се броим на пръсти.

– Верно ли е, че българските хип-хоп звезди спят с най-яките мацки, карат най-бързите коли, живеят в най-широките мезонети и ядат дюнери с много месо?

Въпрос на вкус, аз лично предпочитам дюнери с по-малко картофи и повече маруля, хаха. Не само хората, които се занимават с хип-хоп преследват Американската мечта. Колкото повече се стремиш към нея, толкова по-близко си.

– Има интересна история около заснемането на клипа на песента „Ти си гореща”. Разкажи ни как се подпали хотелската стая, в която правихте снимките?

Един приятел ми показа клипче на пиро феста в Германия и там видях огнени топки, в които вместо огън, имаше жар. Та направих същите – може да ги видите в края на клипа. Има един кадър, в който Пламен Терзиев – момчето, което ги върти – тръгва към оператора и той пада назад заедно с камерата. Останалите кадри решихме да ги отрежем.

– Как се ухажва една жена и как да проберем най-добрата?

В момента си правя рибка. Работата е горе-долу като при риболова – пускаш кукичката и чакаш да клъвне. Докато хванеш най-добрата, първо трябва да уловиш бая златни рибки. Няма как да не разбереш, когато попаднеш на точната. Ако пък не клъвне, слагаш по-лъскава кукичка и си готов. Това е в кръга на шегата, разбира се, не очаквайте да прочетете някъде точната рецепта, всичко зависи от вас самите.

– Би ли наредил няколко бързи рими за нас, включвайки „brato” в тях? Може да е нещо като припев на химна ни, знаем ли?

Brato.bg, бро, за да си на ниво, влез да скиваш информационното табло. Чу ли бе, брато? Навънка жуми градо, размърдай си гъзо, Брато.бг, йо.

Кефи ли те?

А ти би ли платил 10 000 щастски долара за лайно?

Бесни страшни пенсии на дансинга