in ,

За Косми Косми, Мръсниньо, орела Фритюрник и други от родната “А” група

Почва първенството, започнало се е с подготовките, имаше приятелски мачове, идват истинските. Българското си е най-кисело, като кисело мляко, като недопечена стара пържола от скарата на моя приятел – знаете кой. Харесва ми, няма друго такова, пари се изкарват, а и с пари всеки може. Ето моите виждания за всеки един от отборите в “А” група.

Лудогорец

Има ли лудогорци, нема ли, тая година пак ще са първи, другите облени в кърви. Една водка с швепс в дискретна чаша за тая рима. Много моля. Миро, майсторе, бавиш се, приятелю майстор! В Разград един ресторант да се отвори, трябва, агне на трап също трябва, но има една поговорка, всички се опитват да играят футбол, накрая Лудогорец печели. Кирчо с лекарствата тая година трябва да мисли повече за орела Фритюрник, а не за Кишата, Мръсниньо, Стойчо Емито и Косми Косми. Играчите ще бият наред, напред, назад, ама по-важно е орелът да се научи да лети и да спрат да го връзват на осмица и хикс със сезал ли, тел ли, защото тоя път вече кучетата нема да му простят, там в училището на площадката, когато ще го изядат, само перушина за спомен ще остане, но никой не би го окачил такъв гол орел на стената си в мазето, досущ като лешояд, лешник, защо са им тия животни лично аз не разбирам.

Левски

Левски тази година ми харесва, защото приличат на миналата година. Викат ни, ЦСКА, че сме нищо, ама то от нищо ли се пада четири пъти?! Няма го моя любим плеймейкър за цял живот Бру, май станал монах, защото в него няма нищо агресивно. Като мен на 4 промила вино в кръвта, кръв ли е, вино ли е, никой не знае, ври, кипи, меша се, със сирене и червен пипер най-върви. А па черен монах с такива уши клепарести не знам дали съм виждал, но Левски тая година са по-добри и в тройката ще са. Георги ще ги стегне, викане, шамари, ако трябва, четвърти се става само със здрава защита, а първи никога не съм знаел как, софийските отбори също забравиха.

ЦСКА

Лупи тотално е омешал схемите, акции, фракции, няма го Бадемчето, облигации, ценни книжа и деклараици. Сега без Бадема как да седна на масата, с фъстъците не става, семките се люпят, солено е, чопли се езикът. Стойчо взе 13 нови, били добри съседи, комисионни също били носили. В близкото минало ядохме Мура, сега ще ядеме друго. Тия Зимбру имат нещо общо с Бру май. Много са тактически недорасли като нашите играчи, които не ги знам имената, майките и грамажите. Аз ги обичам големи и мезе с кокал. Само не разбрах едно – Сашо Тодорчето вика, било, тая година сме шампиони, Стойчо вика не. Лупи да каже тогава какви сме, ако не, какви ще ни направи.

Ботев Пловдив

Банки падат, стадион пустее. Ще кажа на Лупчо да не тръгваме да правим стадион, че тия дето почнаха, май нема да свършат. Първо Левски, сега и Ботев, скоро други, трети, пети, циганетата избягаха от Пловдив на Герена. Тоя Сисе пък в Лудогорец отиде и почна да играе, живот и здраве да е. Чак сега разбрах колко е бил добър, но Тройчо при нас го пускаше нападател, а не халф. Сигурно причината е това, но Ботев едва ли в тройката ще са, да бъдат, не вярвам, макар че нямат стадион и собственик. Много са добри и всеки вика “Вземи ги ти”. Едно време имаше награда за банкер на годината, а сега такъв се издирва, чували, самолети, мустаци.

Локомотив София

Чак тази година Гигов ще помпа на влака гумите, защото са много слаби, те като кръшно петокласно девойче слаби, слаби, по-слаби от сомалийски анорексик. Идват някакви тука, води ги Кофата Бабоне, и той мениджър станал. Едно обаче е сигурно: мачовете със Славия ще са непредсказуеми.

Черно море

На “Тича” пак няма да се тича. Домакинът, варненският бай Добри, не е от Дубай, ще пуска пръскачките, когато дойдат мачовете и трудно топката ще подскача без да докосва земята. Няма го Гонзо, но играта си остава грозна, за равен, а привлекателно достатъчно за средата в таблицата, доволни ще са бургазлии, няма да изпаднат, камо ли тия от Варна. Па продай един мач, купи друг, после тури при Божков некой лев и всичко е точно. Успешен бизнес, чисти плажове и чисти сметки с концесионерите на плажа.

Литекс

Откакто Илийката Кирячето бръкна на Краси с пръст в гъза, Краси просто не е същият. Това стана още отдавна, далече от сега, когато имахме участие в Америка, 1994-та година, трудно време, сурово беше – тия негри как тичаха в тая жега, направо не знам. Не очаквам неочакваното от Литекс, очаквам Краси да не си изкара договора, не на показ, а докрай имам предвид, понеже никога не е, защото му следя изявите още в Холандия, пардон – Швеция, Шотландия ли беше, сещате се. Поведат ли ги с едно на нула, краката им режат, поведат ли ги с две, вече им режат и ръцете, параолимпийците от Ловеч. Имам прогноза, че до края на август Гришата ще пита Краси дали е правил къщичка за пилинца и ще го прати някъде на майната си да прави дом за кучинца.

Берое

Няма мое, твое, наше, светът е Берое, песента не точно така беше, но аз песни знам само на Володя Стоянов за маса, тежки да са, тежки мезета, лятото ни е трудно заради свински друсани мръвки с лук и изветрело вино, ние не знаем аперитив в Мировяне, ние пием до откат. Но за Берое говорим, Петър Хубчев пак ще е в цикъл, не месечен, а целогодишен. Сърдит като пъпчива студентка, която не й обръщат внимание, Тони Близначенце, за теб не става дума, знаеш, че си те обичкам. Берое ще мачка като валяк на нанадолнище и ще се бори за тройката, а тоя Мапуку ще направи няколко тройки, голмайстор на сезона ще стане, Стойчо виж го, мани ги тия резерви от трета португалска дивизия.

Хасково 2009

Хасково, новите, Бабангида е там, интересно ще бъде, защото от там феновете на Левски пеят, че се връщали пеша. Дано новаците не са новите Любимец и Пирин Гоцеделчево, защото тотото ще стане мътно, тъмно, та чак черно. Ей, тоя Чолаков е много извратен, трябва да турат на картата вече и Хасково. Сещам се за виц веднага: знаете ли как казват циганите “Хасково”? Викат: “Хасково”. Демек те много “Х” обичат пред думите да слагат и това любимият им град за живеене да казват, че е. Може и да фалират до зимата, после ще наемат Лупи за финансов съветник, този вълк, истински уолстрийтец, корав директор, гуру на финансовите пазари.

Локомотив Пловдив

Няма го Коко, сега тотото как ще излиза. На кого да залагам, ще мина на бой с петли, защото пари се изкарват трудно така без коефициенти от масата на Майстор Миро, а не може това да продължава така. Коко е продажник, защото спря да продава, а това е най-страшното. Очаквам Локото да се бори за оцеляване, иначе дано Коко се върне, запазил съм си фишове за всеки случай. Надписвам, вересии взимаме смело, знаем, че един ден нещата ще се оправят.

Славия

Чичо Венци каза на един журналист, че ще му скочи трупешката и ще го принуди да роди, защото репортерчето казало, че Славия за оцеляване ще се бори. Антония Близнакова харесва това. Белите са Андерлехт – взеха много нови, но те май по-сносни от старите били с качества за разлика от тях. Славия ще са изненадата в първенството и някои отбори ще получат бяло течение, не знам защо го казах, но веднага се сетих за чесново сосче върху картофи по селски. Майсторе, бавиш се, па и скоро приключвам този материал!

Марек

Меракът ми е Марек на “Бончук” да ги видя отново. На този стадион сър Алекс е плакал като малко дете, тогава през близката 1978 г. той записва първа загуба в Европа като тренер на отбор. Щом треньор като мен, сър Алекс е ял бой там, значи и други ще го ядат – къде по-корав, къде по-мек, но цял. Между другото в Дупница циганките се кълнят на “мека патка да те мъчи”. Това звучи грозно, но ако се замислим, ще кажем, че това най-добре описва футболното ни първенство. Меко и мъчно, хем ти е хубаво, хем не е. Наздраве!

Кефи ли те?

Уикендът е тук! Имаме идеи как да го пропилееш

Мачовете в Англия ще са с нова топка. Виж я тук, брато