in , ,

Ice Cream пред Brato.bg: Това, че сме в България, ни кара да се будим на 7-то небе

ice cream 4

Никога не сме крили факта, че сме фенове на Ice Cream. Говорим за онази свежа група, която подлуди България с хитовете си през последните години, а не за сладолед на клечка, брато!

След последния им проект “Заредени”, не издържахме и потърсихме за интервю Eлена, Вики, Дани и Монти. Отклихнаха веднага, за което им благодарим още веднъж. С тях говорихме за България, за хората, за музиката, за пиратството и за рецептата да се будиш на седмото небе. Всичко е възможно в този живот, стига да го правиш с усмивка. 

Преди година Ice Cream посветиха песничка на Brato.bg:

Ние пък искаме да посветим кратък стих на Елена. Братоците от групата да ни прощават:

Ти си роза, ти си сладък крем,
Брато.бг е най-верният ти фен.
Очи – перли, душа – злато,
бих те слушал цяло лято. 
Усмивка – слънце, крака – тополи, 
обръщаме бостана чисто голи.
Една си ти на хиляда души,
ела на село да ти набереме круши.

След това кратко лирично отклонение ти представяме интервюто, брато.

– Много се чудихме откъде да започнем. Като малко дете сме, на което му се стича сладоледът от всички страни! Слушаме ви още от „Борбата”, после се изгубихте за известно време. Къде бяхте и как се сформирахте в този си вид?

Ice Cream: Стана небрежно. Бяхме скарани малко, леко, защото явно през 2008 по-скоро сме били глупави, отколкото готови за каквото и да е. Трябвало е да мине това време, да съзреем, да си простим, за да стигнем дотук и да ни се случат всички тези прекрасни неща, които ни се случват. А за стичащия се сладолед – споко, ние сме същите омазани лапетии…

– Слушайки и в момента „Борбата” се замислихме, че много от проблемите през 90-те все още са актуални. Променило ли се е изобщо нещо в България?

Ice Cream: Докато не се променят българите, България няма да се промени. Не мислим, че е виновен някой друг, освен ние самите. Ние не осъзнаваме какво имаме в лицето на това късче земя, напоена с кръв от прадедите ни, и какво имаме във вените си, това е златото ни, но докато не го усетим и не почустваме това жегване, което са усещали преди векове отците ни, няма как да се промени нищо.

– Да си дойдем на думата. Разкажете малко повече за новата песен „Заредени”. Каква е ролята на Батман и Жокера и кой направи клипа?

Ice Cream: “Заредени” е песен, която искахме да направим от много време. Позитивна, но градивна песен, с музика, която е една идея повече от два тона, повтарящи се моногамно през всичките 3 минути. “Заредени” е песен, която изскочи от онази част от сърцата ни, която казва че винаги запазва детето във всеки от нас. Клипът е дело на Ясен Григоров. А костюмите изработиха от “Револвер”.

– Какво ви кара да се будите на седмото небе в реалния живот?

Ice Cream: Усмихнатите хора, смислените хора, емоциите, хубавата биричка, сладоледче, хора, дошли на наши концерти, хора не си тръгващи от наши концерти, като започнем да пеем, хора, които знаят, че животът е единствен и няма да имаме друг шанс да живеем всеки един миг. И най-много ни кара да се будим на седмото небе това, че сме в България, колкото и трудно да ни е на всички.

– Наблюдателни сме, но ще бъдем тактични. Толкова ли беше тясна колата от клипа, че нямаше място за Виктор или има друго обяснение?

Ice Cream: По простичко е, Виктор има много ангажименти в работата си, която не е групата, и не успява да се влючва на сто процента във всичко. Рядко идва с нас на концерти, не успя да бъде част от този проект. За в бъдеще вероятно ще е така. Където може, там.

– „Захир” означава ‘набиващ се на очи, видим’. Какво означава за вас тази песен?

Ice Cream: Най-важното за тази песен е, че хората усетиха истинността й. Тя не е направена с цел да постигне нещо, или да спечели нещо, тя е направена, защото сме усетили дълбоко в нас всичко това, което се случва в песента и клипа. Едни невъзможни неща в реалността, но възможни в сърцата и мислите ни.

– Можем ли да очакваме албум в скоро време? Ако не, какво да очакваме? Обичаме да чакаме нещо, предимно жени, но често закъсняват или ни връзват тенекия!

Ice Cream: Албумът идва, бавно, сигурен е като вдигането на цената на тока, но идва със скоростта на вдигането на заплатите. Ще стане, но не е ясно кога, хахаха. Най-късно през пролетта на 2015 г. ще излезе. Ще се казва така, казва някак, ще има доста продукция вътре и няма да ви върже тенекия, защото се надяваме да носи добра душа.

– Пиратството ограбва! Това бе мотото на една кампания преди време. Какво мислите по този въпрос и как се печели изобщо от музика в България?

Ice Cream: Пиратството не ограбва. Хората, които свалят музика и филми, не крадат нищо от изпълителите и авторите. Мързелът краде от тях, липсата на креативност, на духовност, на желание, на искренност, това краде от авторите. Този, кото оставя душата и сърцето си в песните, и произведенията като цяло, той бива награден винаги, било с пари, било с любов, било като в нашия случай, и с двете 🙂 Този, който не прави това, бива “ограбван”.

– Често разпускаме с уиски или бира в ръка на ваши песни. Вие на каква музика се кефите и какво държите в ръцете си? Може да ни поздравите с някоя песен…

Ice Cream: Сециално за вас е ето този шедьовър:

А иначе ние правим същото и искаме вие да ни поздравите с нещо. Иначе ако е с наша песен, нека да се чувствате поздравени с “Влюбени в свободата”.

– Веднага връщаме поздрава с това. Бяхме на Хип-Хоп наградите и ви гледахме внимателно. Успяхте да поднесете нещо различно и нетрадиционно на публиката, направихте голямо шоу. Това ли е начинът да покажете уважението си към феновете?

Ice Cream: Може да се каже, голям форум, голямо внимание, би трябвало да се поднася и голямо усилие от страна на изпълнителите. Ние положихме доста усилия, постарахме се, на места беше инфарктно, като например когато не успя да дойде човекът, който трябваше да бута надписа, и накрая скочих аз (Монти) да го бутам и да се правя на шут, ама няма лошо, ние сме просто музиканти, не сме по-различни от жените, които месят хляб, или от шивачите, или от продавачите в магазина. Просто си вършим работата и гледаме да го правим с усмивка.

ice cream 6

– Ние на Наградите гледахме предимно червената рокля на Ели. Дано не сме изпуснали нещо значимо. С какво послание искате да заредите младите днес, които се кефят на музиката ви? Може да е в рими или стихове, абе пълна свобода.

Ice Cream: Носете доброта в сърцата си и уважение към трудещите се. Колкото повече място в сърцето и душата на човек е изпълнено с красота, толкова по-малко грозота ще остане и така се надяваме постепенно грозното да изчезне. Според нас, когато спрем да бъдем грозни отвътре, тогава ще спре да бъде грозно и навън, около нас, засега реалността е отражение на душите ни, нека го променим заедно, ако можем, ако не, здраве. Ние поне ще се опитваме.
Ако и ти искаш да се докоснеш до Ice Cream, можеш да го направиш на следните места! Обещаваме, че ще ти хареса:

 

9.07 – Bedroom – Слънчев бряг
11.07 – Debut – Варна
16.07 – Билионер – Созопол
17.07 – Entourage – Обзор
18.07 – 69 – малък завой до Кърджали
19.07 – Jet състезание – Бургас
24.07 – Брилянтин – Слънчев бряг

Кефи ли те?

История на фланелката на Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

“Кралете на Келонг”: Коце Маца вкара Антон Генов в тото-мафията (Част I)