in ,

Луди факти от света на футбола. Прочети ги и изпъкни пред приятели

6252-adidas-football-boots-1280x800-sport-wallpaper

Съвсем скоро светът ще бъде футбол, брато. Ибришиньо, Кедрао, Ангелиньо и Петлиньо ще ни заринат с уникални бисери на фона на бразилските ритми. Потриваме доволно ръце в очакване на Голямото коментиране.

Ние обаче сме тук, за да ти споделим някои от най-лудите факти от любимата ни игра. След като прочетеш този материал, ще можеш да изпъкнеш с едни гърди пред своите приятели, докато пиете бира и ядете “Зайо Байо” с вкус на сметана и копър.

Фактите:

Алекс Сонг от Барселона има  10 братя и 17 сестри. Искрено му съчувстваме, защото трябва да праща подаръци за рождените дни на цялото племе.

Стражът на Ливърпул Симон Миноле говори 5 езика и има диплома по политика. Можем да го поканим да стане част от нашия парламент, едва ли ще има по-образован от него. Освен министърката на спорта, която изпада в интровертност на духа и според която сме дошли на коне. Точка, както би казал Серж.

Дънди Юнайтед има 4 победи от 4 мача срещу Барселона и са единственият клуб със 100 % успеваемост срещу “каталунците”.

images

Има само един отбор от 4-те дивизии на Анлгия и още толкова в Шотландия, който има буквата “J” в името си – Saint Johnstone.

Бразилският Роналдо (дебелият) никога не е печелил Шампионската лига, въпреки че е играл за 5 клуба в Европа. Същото важи и за Златан Ибрахимович, който все още нема корем, но с тоя ръст е почти неизбежно да му порасне.

Monsters

Мануел Нойер участва в немската версия на “Университет за таласъми” на Disney/Pixar. Той озвучава Франк МакКай. Апелираме Гошо Петков да поеме инициативата и да озвучава също некое животно. Разнообразието в работата е ключ към щастието.

1911celebrate

Първият английски клуб, който е спечелил европейски трофей, е Уест Оукланд Таун. Те грабват трофеят Сър Томас Липтън, един от първите европейски турнири. Правят го на два пъти – през 1909 и 1911 г. В момента обаче са разграден двор.

Звездата на Борусия Дортмунд Куба Бласчиковски става свидетел как баща му убива майка му. Футболистът е бил едва на 10 г.

linkerer

Гари Линекер се изпуска в гащите си по време на Мондиала през 1990 г. Голям зор е видял.

Лука Модрич и Марк Видука са братовчеди. Първият е хърватин, а вторият австралиец.

18834
Футболистът на Лил Рио Мавуба е роден в международни води. Неговото свидетелство за раждане не притежава нация, а на него пише “Роден в морето”.

Joey-Barton-scuffles-with-007

Най-малкият брат на Джоуи Бартън Майкъл е осъден за убийство. Той е убил своята жертва с брадва.

Хавиер Санети не е получавал никога червен картон в Серия “А” до неговия 548 мач. Райън Гигс никога не е виждал червения цвят във Висшата лига. Легенди! Ние познаваме едни нападатели от “А” окръжна с 5-6 картона за сезона – повече от защитниците, брато!

ronaldinho-as-child-15396818__MBHF

Роналдиньо се появява за първи път в медийното пространство, след като бележи всички голове при успеха на неговия отбор с 23:0. Ние имаме толкова за цялата ни кариера в махленските турнири.

Еден Азар има син на име Лео. Гари Кейхил, който също е част от Челси, също има син, който се казва Лео. Детето на Фернандо Торес носи същото име. Първо си помислихме, че става дума за Лео Меси, но се сетихме после, че емблемата на Челси съдържа лъв, а ‘лео’ е латинското ‘лъв’.

article-1367000-00E4F0D600000190-273_306x461

Марк Хюз играе два мача в един и същи ден, след като сутринта учасва в двубоя между Чехословакия и Уелс, а следобяд се подвизава за Байерн.

Бившият капитан на Тотнъм Ледли Кинг държи рекорда за най-бърз гол. Той бележи още в 10-ата секунда в двубоя с Брадфорд през сезона 2000/ 2001.

Кефи ли те?

Песните, които надъхват Уейн Рууни за Световното

Искаш да спиш при Роналдиньо? Възможно е!