in ,

Най-добре платените футболни отбори

Manchester-United-vs-Manchester-City

Ако взимаше £76 626 на година, сигурно щеше да бъдеш много щастлив и да си позволяваш доста луксозни глезотии, брато. Това са някъде около 16 000 лева на месец, с които можеш да вземеш карти за градския транспорт на цялата си фамилия. Толкова взимат някои бездарни футболисти в родната “А” група, за да се лигавят по терена и да лазят по дискотеките.

Ако правеше по £76 626 на седмица, тогава пък щеше да бъдеш на съвсем друго ниво. Нещо като регионален мениджър на голяма компания за коли в Германия – те взимат по толкова и хич не се оплакват от живота. Толкова взимат горе-долу и футболистите на английския Челси и се нареждат на незавидното 10-то място в класацията на най-добре платените футболни отбори.

Първо място в тази класация заемат милионерите от Манчестър Сити. Нищо не им липсва на тях, въпреки че не Лупи им е финансов гуру. Колко пари взимат играчите на първия отбор на Сити? Хвани се някъде, за да не ти се завие свят.

Играчите на Манчестър Сити взимат умопомрачителните £5 337 944 на година, демек £102 653 на седмица. От 2010 година насам парите им са увеличени с 265%. Ако некой келеш с лъскава кола в България се има за богат, щото баща му е земеделец, да знае, че е смешен.

Манчестър Юнайтед са осми в класацията с £4,3 млн. на калпак, Челси са с £4 млн. пак на човек, Арсенал са с £3,9 млн. Дървото Жиру, около което мирише на бреза, когато води топката, прибира горе-долу толкова мангизи. Как да вярваме в справедливостта?

Реал Мадрид са четвърти по най-добре платени футболисти – там взимат средно по £5 млн., Барселона са пети – с £4,9 млн., играчите на Байерн Мюнхен са с £4,4 млн., в класацията има още баскетболни и бейзболни клубове, но няма редактори на сайтове.

money

Показваме ти и таблица с най-добре платените спортни първенства. Ето къде да буташ настоящия или бъдещия си син:

zaplatite na sportistite po sveta brato

Сега от НАП ще кажат, че много от тези пари отиват за данъци, осигуровки и други глупости, от които печелят пенсионери и цигани, но в посочените суми не се включват тлъстите хонорари от спонсорите и бонусите при победи, голове и трофеи. Да не забравяме и това, че яденето и квартирите се поемат също от клуба. Ако любимият ти отбор е сред тези в списъка по-горе, да знаеш, че другият път, когато не играят баш както трябва и ти лазят по нервите, не бива да ти е гадно като ги псуваш.

Кефи ли те?

Рапърът Дрейк се дегизира, за да разбере какво мислят за него (ВИДЕО)

Нема такива: Да те ритне шоферът на влака в движение (ВИДЕО)