in

Великите обрати в Европа! Левски не е сред тях

Championship Playoff Final: Derby County v West Bromwich Albion

Футболът е едно от най-великите творения на човека, брато. Нарежда се веднага след студената бира и онанирането. Убедихме се в това в четвъртък вечер, когато станахме свидетели на поредната лудост по футболните терени из Европа.

Валения, която отстрани Лудогорец от Лига Европа, сътвори чудото срещу друг палач на “орлите”- Базел. Испанският тим елиминира отбора на Иван Иванов, въпреки че бе загубил първия мач с 0:3.

Играчите на вкусния треньор Пици успяха да бият с 5:0 и се класираха за следващата фаза. Изобщо много луда работа, която ако се беше случила у нас, сигурно щяхме да заподозрем разни конспирации, но сега ще го пропуснем, за да не се излагаме пред чужденците.

Замислихме се кои други подобни обрати познава историята и направихме кратък списък.

Обещаваме в него да не фигурира двубоя Антверп – Левски, защото не ни се разваля настроението. Почваме…

23 Март 2004: Милан 4-1 Депортиво
7 април 2004: Депортиво Ла Коруня 4-0 Милан

depor-4-milan-0

Мач, след който на Карло Анчелоти съвсем му побеля косато, брато. Това е единственият случай в Шампионската лига от 1992 г., в който отбор успява да продължи след загуба с четири гола в първия двубой. Сега Ла Коруня може да крета някъде из Сегунда дивизион, но преди точно 10 години бяха съвсем други времена. Възпитаниците на Хавиер Ирурета направиха немислимото, изхвърляйки Милан.

“Росонерите” взеха първият мач с 4:1 и отидоха към Испания по бански и с гердан от цветя. На “Риасор” те станаха за смях, губейки с 4:0. Валтер Пандиани, Хуан Карлос Валерон, Алберт Луке и Фран се превърнаха в герои за “синьо-белите” за радост на екзалтираните фенове на домакините. Депор але, але!

6 септември 1988 : Динамо Берлин 3-0 Вердер Бремен
11 октомври, 1988 : Вердер Бремен с 5:0 Динамо Берлин

 377021_heroa

Много преди историческата победа на Депортиво бе тази на Вердер. В мач, който бе по-скоро политически сблъсък, отколкото футболен, бременци успяха да изхвърлят тима от Източна Германия Динамо Берлин.

Андреас Том, Томас Дол и Франк Пастор бяха изковали успеха в първия мач с 3:0 за Динамо, но развръзката тепърва предстоеше. В реванша от другата страна на Берлинската стена, “зелените” буквално разбиха своя съперник, за да продължат напред в надпреварата. Изводът е, че само една черна германска нинжда може да убие друга черна германска нинджа.

2 април 1986 : Гьотеборг 3-0 Барселона
16 април 1986 : Барселона 3-0 Гьотеборг

 o_f_c_barcelona_la_historia-1387184

Барселона също намира място в тази класация, брато. “Каталунците” видяха доста зор, докато отстранят снажните шведи от Гьотеборг. По време на лова за първата си европейска купа, те се изправиха срещу скандинавските здравеняци през пролетта на 1986 година.

Изненадващо и дори сензационно Гьотеборг взе мача с 3-0 в Швеция, където герой бе някой си Торбьорн Нилсон. Щом не е Хенрик Ларсон, не го признаваме.

Пичи Алонсо (яко име) бе героят на вечерта във втория мач, след като отбеляза хеттрик във вратата на слисаните гости. В крайна сметка “каталунците” бият след дузпи с 5:4, но на финала паднаха от Стяуа. Колко жалко само!

22 Окт, 1975 : Дарби Каунти 4-1 Реал Мадрид
05 ноември, 1975 : Реал Мадрид 5-1 Дарби Каунти (след прод.)

 Real-Madrid-vs-Der_1685435a
Дарби Каунти отдавна не е фактор, както в Англия, така и в Европа. Още помним един уникален гол от центъра на Стилиян Петров срещу тях, но това е друга тема.

“Овните” сега тънат в Чемпиъншип, а единствената им мечта е отново да играят сред най-добрите във Висшата лига, което този сезон изглежда сравнително постижимо. В Дарби отдавна преглътнаха обрата на Реал Мадрид, който ги подхлъзна болезнено през далечната 1975 г. Скромният иначе тим успява да разбие Белия балет с 4:1 през октомври 1975 г и след това седмици са ходили наперени по улиците във Великобритания. В крайна сметка набързо събират лактите, след като ответният двубой бе спечелен от испанския колос с 5-1.

Кефи ли те?

Жена иска мач с Кобрата (ВИДЕО)

Най-добрите парчета за фитнес и кросче в парка