in , ,

Вкарват герой в “Игра на тронове” след загубен бас и още изумителни факти

Вкарват герой в "Игра на тронове" след загубен бас и още изумителни факти

Превърналият се в истински хит тв-сериал “Игра на тронове” се завръща на малкия екран. На 6 април започва четвъртият сезон по сагата на Джордж Р. Р. Мартин “Песен за огън и лед”.

Нали разбра, че железния трон идва в България? Феновете на сериала, сред които сме и ние, ще могат да разгледат трона и да се снимат с него по време на националното му турне, което ще започне от крепостта Царевец във Велико Търново, ще стъпи на пясък във Варна, ще посети Античния театър в Пловдив и ще завърши обиколката си в столицата. Тронът е висок повече от 2 метра, тежи над 100 кг и винаги се придружава от строга охрана, които ще ти набият шамарите, ако опиташ да напишеш мъжки полов орган с три букви на него. Да си знаеш. Циганин също не може да го открадне.

В този материал ще ти представим някои изумителни факта, свързани със сериала и книгите. Чети и се кефи!

Фактите:

След като губи облог, Джордж Р. Р. Мартин добавя герой в “Танц с дракони”, който се казва Сър Патрик, рицар от Кралската планина. Авторът на книгите хваща бас, че ако Далас Каубойс имат по-добър сезон от Ню Йорк Джаянтс, той ще създаде герой, който да кръсти на своя приятел Патрик Денис. Така и става, само дето Сър Патрик умира, убит от великан, дошъл отвъд Вала в края на „Танц с дракони”.

Когато височината на героите от книгите била сравнена с тази в сериала, вълчищата на децата Старк били сред най-високите. Това е драстично променено в сериала и там те изглеждат  като обикновени вълци.

Копелетата във Вестерос носят цветовете на домовете, от които са бащите им, само че знаците са обърнати наопаки. Така  Джон Сняг – копелето на Нед Старк, би могъл да има за знак бял вълк на сиво поле, в чест на своя спътник – бялото вълчище Дух.

През 2012 г. е имало над 160 бебета в САЩ, които били кръстени “Хелееси”, въпреки че това е титла, а не име.

“Аря” също е едно от най-популярните имена за момиченца през 2012 г. Добре, че горките родители не четат книгите и не знаят какво се случва с Аря.

Питър Вауган, който играе ролята на майстер Емон от Нощния страж, е сляп и в реалния живот.

Вълчището Лейди, което получава Санса Старк в сериала и книгата, е толкова харесано от Софи Търнър(актрисата в ролята на Санса), че тя го взима вкъщи за домашен любимец.

Книгите от поредицата “Песен за огън и лед”, по които е направен и сериалът на HBO, са вдъхновени от костенурки, които Джордж Р. Р. Мартин гледал като малък в замък играчка. Костенурките обикновено били болнави и докато ги гледал как живеят и умират в техния замък, той се вдъхновил за “Песента за огън и лед” и играта на тронове, където или печелиш, или умираш.

Джордж Р. Р. Мартин е разкрил всички основни сюжети и част от края на историята на създателите на сериала по HBO, тъй като се притеснявал, че може скоро да “хвърли топа”. Ние също сме притеснени, честно!

В сериала, образите на драконите са заимствани от други техни събратя от различни продукции, като най-популярният е Вермитракс от лентата “Dragonslayer” (1981).

Джордж Р. Р. Мартин е повлиян за книгите си и от героя на Марвел – Wonder man. В едно свое интервю той казва:

“Харесвах Wonderman. Ще ме попитате защо? Wonderman умря още в първия комикс, в който се появи. Той беше нов герой на Марвел, но още при първата ни среща с него, той умря. Беше сърцераздирателно за мен. Wonderman беше обречен, той беше герой с трагична съдба. Предполагам, че това ме накара да обрека много от моите герои на трагична съдба и жестока смърт.”

Джордж Р. Р. Мартин всъщност не е написал езика на Дотраките, които чуваме в телевизионния сериал. HBO наема компания, която е специализирана в областта “Създаване на въображаеми езици”. Заеби!

Лингвистът Дейвид Питърсън е създал над 2000 думи на езика на Дотраките, в които има повече думи за убиване, отколкото за любов.

В сериала няма грам компютърна анимация като различни епизоди са снимани в Исландия, Мароко, Северна Ирландия, Хърватска и други локации по света и у нас. И драконите са истински, без майтап.

“Ако бях вкарал фантастични сцени, щях да е*а майката на сериала”, признава Мартин и е много прав.

HBO дават зелена светлина за снимане на сериал по “Песен за огън и лед”, когато шефовете прочитат бруталната глава, описваща “Червената сватба”, в която е убит Краля на Севера – Роб Старк. И ти плака тогава, нали? Но помни, брато. The North remembers.

Материалът е посветен на Динко Давидов. Един от редовните ни читатели и голям фен на “Песен за огън и лед”.

Зимата идва…

Кефи ли те?

Най-зловещият ресторант на света е пълен с ковчези (СНИМКИ)

Премиерът на Турция говори като прещипан (ВИДЕО)