in ,

Най-якото и най-тъпото: Потни жени от Монтана са №1, а Лео Меси май ще ражда

good-and-bad

Ето, че дойде ред на нашата традиционна рубрика, брато, а именно най-якото и най-тъпото през изминалия месец февруари. Нека ти припомним кое те изкефи и кое те изнерви.

Гуд шит

good shit

Григор Димитров

Grigor_Dimitrov,_The_Boodles,_Stoke_Park,_2013

Гришата изклати една камара добри тенисисти на турнира в Акапулко, за да спечели втората си титла в мъжкия тенис, а и първата в турнир на АТП с ранг 500. Демек 500 точки за класирането в световната схема. Момчето е милионерче. Гришо вече е и №16 в света, а да не забравяме, че пецка и Мария Шарапова. Заради последното сме готови всеки месец да слагаме Григор като “Гуд шит” в нашата престижна класация.

Лудогорец

photo_verybig_1209386

Българският шампион Лудогорец записа нов исторически успех. Разградчани елиминираха след невероятна драма Лацио на 1/16 финалите в Лига Европа след 1:0 в Рим и 3:3 в София и накараха милиони българи да получат душевен оргазъм. Похвали заслужават и феновете, които почти напълниха националния стадион “Васил Левски” и за момент забравиха клубните си пристрастия. Няма да плюем по онези “сини” фенове, които подкрепиха Лацио, защото в началото на похода в Европа, Лудогорец игра с Партизан, а в агитката на “гробарите” имаше привърженици на ЦСКА. Въпрос на избор, макар и грешен. Точка.

Финалът за Купата на България

Montana 2003 team 2013 new

Монтана 2003 спечели Купата на Блгария по баскетбол за жени след драматичен финал над Хасково. Боли те фара? И нас, но няма как да ги подминем, след като на полуфиналите бяха елиминирани фаворитите Левски и ексносителите на трофея от Дунав (Русе). Признаваме, че не знаем името на нито една състезателка, от който и да е отбор, но мисълта за потни жени със стегнати дупета някак си ни харесва.

Късият февруари

February 2014

Искаме всеки месец да е къс и топъл като февруари. Защо ли? Защото времето за заплата дойде много по-рано.

Капитан Филипс

captain-phillips-movie-624x346

Един як филм по действителен случай, брато. Става въпрос за едно завладяващо разследване на случая с отвлечения през 2009 г. американски товарен кораб “Мерск Алабама” от сомалийски пирати. Том Ханкс е в главната роля на този завладяващ трилър, който задължително трябва да гледаш. Да, има го в “Замунда”.

Бед шит

d

Барселона и Лео Меси

messi-vomit1

“Каталунците” започнаха да сдават багажа този сезон. Барса загуби от Реал Сосиедад и Валядолид, което позволи на Реал Мадрид да дръпне с 4 точки пред тях в класирането. Лео Меси пък нещо повръща в последно време, което ни кара да си мислим, че е забременял от Роналдо. Сега чакаме Бълхата да роди.

Вечното дерби и Левски

photo_big_161304Шест червени картона. Толкоз. С това ще се запомни вечното дерби между Левски и ЦСКА преди дни. Футбол имаше само първото полувреме, а през второто кютеците бяха повече от феновете по трибуните. Издразнихме се от това, че съдията Георги Кабаков бе перфектен в този мач, а бе обвинен, че е объркал мача. Какво друго обаче да очакваме от хора като Стойчо Младенов и Александър Томов? Валерката Божинов записа месец като Лео Меси – трагичен. Само дето Валери не повърна, въпреки стомашните болки от говеждото на фурна на Николета.

Оскарите

acid_picdump_25

Оскарите да го духат, брато! Леонардо ДиКаприо има цели пет номинации, но въпреки това и тази година се размина със статуетката. Въпреки смесените реакции след филма „Вълка от Уолстрийт”, много хора очакваха, ние също, най-после актьорът да спечели. Наградата обаче отиде у Матю Макконъхи за неговата игра в друга лента – „Клубът на купувачите от Далас”. Тук нещо намирисва, казва Сашо Диков, но не се облизва като кучето под опашката.

Проклятието в Български извор

Чу ли за тази история, брато? Ако не си, разказваме накратко. Серия от смъртни случаи има в село Български извор. От години мъжете родени през 1969-а година умират един по един в катастрофи. Като причина местните зевзеци сочат странен ритуал с бутилка, която всеки випуск заравял в училищния двор. В нея имало или списък с имената, или снимка на абитуриентите. Хората от селото разорали с багер двора и открили бутилките на набор 68 и 69. В тази на 69 набор имало списък с имена, а най-отгоре вместо “За спомен” било изписано “За помен”. Настръхваме от тази истинска история и за определено време няма да гледаме “Досиетата Х”. Сори, агент Скъли.

da

Кефи ли те?

Няма шега: Самолет нацели парашутист във въздуха (СНИМКИ)

Как ядат футболистите (ВИДЕО)