in ,

Крадци на трупове и други професии, които вече не съществуват (СНИМКИ)

Петък е, брато, и вече грам не ти се мисли за работа. Професията, която изпълняваш вече няколко години ти е дотегнала и не спираш да псуваш шефове, колеги, клиенти и документи. Ние сме тук, за да те успокоим и да ти покажем, че през годините е имало далеч по- кофти неща за вършене от това да носиш кафета на началника и да му правиш комплименти за грозните обувки, които си е взел от битака на Малашевци.

Редене на кегли

jobs_that_dont_exist_01

Работата е била предимно за малки деца, а заплащането е било оскъдно, но предполагаме, че дори и дечурлигата по онова време са докарвали повече от нас в момента, но да не го мислим. Замислихме се колко ли кофти е, ако все пак го работиш в днешно време това, а в залата влезе бившата ти и новото й гадже. Ще събираш ли кеглите, след като тя е направила страйк, а той я целува за награда. С език, разбира се.

Будилник

jobs_that_dont_exist_04

Имайки предвид как псуваме всеки път, когато будилникът ни звънне в 7, представяме си колко кофти е да ходиш и да будиш хората по къщите им. Садистична професия, която е била популярна в Англия и Ирландия по време на индустриалната революция. В последствие някой е измислил будилника и всичко си е дошло на място.

Ледосекач

jobs_that_dont_exist_06

Докато едно време лордовете са си пили уискито с пура в ръка, навън е имало човек, който им е доставял леда. Нещо повече – той е трябвало да го изреже от близкото езеро и да го направи на кубчета. Изключително тежка професия, която освен всичко друго те оставя безработен в 9 от 12-те месеца в годината.

Радар

jobs_that_dont_exist_08

Професия, която не бихме обявили с гордост, ако някой ни попита с какво се занимаваме. Преди създаването на радарите, военните са използвали хора, които са слушали внимателно за наближаването на вражески самолети. Б.Б. и Ц.Ц. вече използват доста по-модерни пособия, а Цветлин Йовчев няма никакво време да мисли за това, защото идват пролетта и лятото и пак ще има протести. От сега мъдрят как да ги неутрализират с автобус.

Ловци на плъхове

jobs_that_dont_exist_10

jobs_that_dont_exist_11

Заглавието е достатъчно красноречиво. Нямаме какво да добавим.

Млекар

jobs_that_dont_exist_15

Знаеш за какво иде реч. Гледал си Том&Джери. Според нас бая изневери са ставали покрай тази професия. Идва нацепеният Брато, предлага й мляко, а тя го кани на по кафе, защото мъжът й е на доковете в момента и носи щайги с целина и репички. Оставяме другото на твоята фантазия.

Крадци на трупове

jobs_that_dont_exist_20

Няма лъжа! През 19-ти век не е било лесно да се набави хубав и симпатичен труп по легален начин. Те са били използвани в университетите, където са били правени изследвания. Не знаем каква психика трябва да има човек, за да върши това. Ние и дъвка не можем да откраднем.

Лектор във фабрика

jobs_that_dont_exist_22

Той е бил натоварен със задачата да забавлява работещите във фабриката. По този начин ги е разсейвал от монотонната работа, а заплатата му е била плащана именно с пари от работниците. Разказвал е вицове и директно им е четял материалите от Brato.bg.

Кефи ли те?

Лий Джефрис представя “Бездомниците” (СНИМКИ)

Истински мъже: Спецчастите на Беларус