in

Фитнес: Зареди хладилника с продукти за покачване на маса

Good_Food_In_Dishes_-_NCI_Visuals_Online

Ходиш на фитнес от известно време, но така и не успяваш да направиш тялото, което искаш. Трябва да знаеш, че храната е в основата на изграждането на здрава мускулатура. Под храна нямаме предвид дюнери, пици и баници, колкото и да ти звучи вкусно.

Един от екипа на Brato.bg прави уникална домашна баница, но това също няма значение. Решихме да го споменем, защото рядко имаме поводи за хвалене.

Ще ти покажем списък от 10 храни, с които ще покачиш мускулна маса без да се налага да си дупчиш задника с химии. Сериозно: има и други начини освен анаболи, брато.

Healthy Foods

Броколи

Броколите са богати на фибри и могат да помогнат за растежа на мускулите ти. Богати са на витамин A, B комплекс и други основни минерали и хранителни вещества. Редовната му консумация може да повлияе положително за растежа на мускулите. Когато ядеш броколи, няма смисъл да се тревожиш за калориите, дори тялото ти може да изгори повече калории за усвояването на зеленчука.

Кафе

Да, кафето има свойствата за облекчаване на болките в мускулите и по този начин увеличава капацитета на твоята тренировка. Много диетолози препоръчват да пием кафе преди тренировка в залата, тъй като осигурява повече енергия.

Яйца

Повече от ясно е, че яйцата спомагат за мускулния растеж. Те са чудесен източник на протеини! Свари си няколко за закуска за един страхотен старт на деня. Ние купуваме само селски, защото така сме сигурни, че са от щастливи кокошки.

Джинджифил

Джинджифилът е билка, която облекчава болки в мускулите. Редовната консумация на джинджифил повишава капацитета на  тренировката ти и помага за растежа на мускулите. Джинджифилът може да се приема като храната или в салата. Пробвай!

Скумрия

Скумрията е малка океанска риба, която е богата на протеини и омега-3 мастни киселини. Редовната консумация може да помогне много с растежа на мускулите, а и за редуциране на мазнините. По хранителни качества се доближава до сьомгата, която е доста по-скъпа. Няма нужда от глезотии, брато.

Зехтин 

Зехтинът е пълен с добри мазнини. Смени растително масло със зехтин и мускулите ти ще растат по естествен начин. Слагай спокойно захтин в салатата си, в която може да има и джинджифил. Двоен удар!

Ананас

Този вкусен плод може да го консумираш след тренировка за повишаване на растежа на мускулите.  Колкото по-релефни са люспите, толкова по-ароматен е плодът. Ананасът е подходящ както за сладки ястия и плодови салати, така и за месни блюда и блюда от риба. Той е много полезен и защото е нискокалоричен.

Спиролина

Едноклетъчните сини водорасли, носещи името Спирoлина, са признати за един от най-големите потенциални източници на белтъчини и други жизненоважни хранителни вещества сред растенията. Консумират го вегетарианците, които искат да се увеличат мускулите си. Спиролината съдържа 65% протеини и едва 20% въглехидрати. Редовната консумация под формата на сок или на капсули, може да помогне много с растежа на мускулите.

Слънчоглед 

Слънчогледовите семки са чудесен източник на протеини и може ги пробваш като бърза закуска или по време на мач от “А” група. Чопли редовно семки и ще ти порастнат бицепсите, обещаваме!  Суровите семена са отличен източник на витамин Е и В1, като доставят и също така умерени количества от витамините В5 и В9.

 Куркума 

Куркумата е чудесна билка, която съдържа куркумин – естествено съединение, което помага за мускулния растеж и възстановяване. Освен това се бори и убива резистентни ракови образувания. Контролира нивата на кортизол и превантира загубата на мускулна маса по време на отслабване.

Кефи ли те?

Шарапова и Джоко измислиха нов спорт

Най-добрите адаптирани филми по романите на Стивън Кинг