in

Как нещата се променят: Туитовете на един нов милиардер

whatsapp1

Нещата се променят и колелото се върти, брато. Това сме научили за 27 години пълноценен живот. Добре, добре не е пълноценен, но този урок наистина го осъзнахме и продължаваме да го правим с всеки изминал ден.

В това се убеди и един от най-новите милиардери Брайън Аткън, който осъществи сделка за милиарди. Поправка- сделка за 19 милиарда. Той и неговият съдружник Ян Коум създадоха преди 5 г. прложението за смарт телефони Whatsapp. Именно то бе закупено от Facebook, превръщайки сделката в най-голямата от 2001 насам.

Животът на инженера Аткъм не е бил така розов преди това. Той се е лутал доста по пътя към успеха. За това говорят и част от неговите “тиутове”, до които успяхме да се доберем. Добре, де, не беше толкова трудно.

miliarderi
Те направиха сделка за 16 милиарда долара!

Неговият съдружник също е имал тежко детство, след като семейството му се е издържало предимно от купони за храна, след като родителите му емигрирали от Украйна.

WhatsApp пък се използва в над 100 страни. Приложението се инсталира на устройства с платформите iOS, Android, BlackBerry, Nokia S40, Symbian и Windows Phone. Месечно WhatsApp се ползва от 400 милиона души.

Преди да ти покажем “тиутовете” на Брайън ще добавим, че и ние от brato.bg се надяваме, че след време да ни споменават в подобни статии. И ние си имаме мечти, брато!

Туитовете:

създаване на контакти с работодатели, рискови капиталисти, игра на фризби

Отхвърлиха ме от Twitter HQ. ОК. И без това щеше да е по-дълъг път.

Facebook ми отказа. Беше чудесна възможност да се свържа с няколко фантастични чожека. Гледам напред към следващото приключение на живота.

 

bryan

Кефи ли те?

400-хилядният стадион на Третия райх

Шарапова и Джоко измислиха нов спорт