in

Близо 500 000 лв. приходи от прожекцията на „Хобит: Пущинакът на Смог“ у нас

1

Вторият филм от трилогията „Хобит“ е и най-касовата премиера за 2013 година. Не е вярно, че в киното няма пари, брато.

Епичната приключенска продукция „Хобит: Пущинакът на Смог“ оглави родната бокс офис класация през изминалия уикенд с близо 500 000 лв. приход от прожекции и стана не само най-касовата кинопремиера за 2013 г., но и най-гледаната декемврийска премиера у нас за всички времена. „Хобит: Пущинакът на Смог“ е гледан от 48 420 български зрители в първите три дни на голям екран в България, с което задминава „Аватар“ по брой зрители в премиерния уикенд.

2

„Хобит: Пущинакът на Смог“ подобри и премиерните бокс офис резултати у нас на всички кино екранизации на Питър Джаксън по романите на Дж.Р.Р. Толкин – „Хобит: Неочаквано пътешествие“ (2012 г.) и всички филми от трилогията „Властелинът на пръстените“. В световен мащаб през първите три дни „Хобит: Пущинакът на Смог“ донесе на създателите си 204 875 млн. долара, 73,7 млн. от които в САЩ, където филмът стана четвъртата най-касова декемврийска премиера до сега.

Последният филм от трилогията „Хобит“ – „Хобит: Дотам и обратно“ – се очаква по кината на 17 декември 2014 г.

Трилогията „Хобит“ е създадена по едноименния роман на Дж. Р.Р. Толкин. Режисьор е носителят на „Оскар“ за „Властелинът на пристените“ Питър Джаксън, който е и съсценарист заедно с Фран Уолш, Филипа Бойенс и Гилермо дел Торо. Продуценти са Питър Джаксън, Каролин Кънингам, Зейн Вейнер и Фран Уолш.

Кефи ли те?

Вратар тренира спасяване на топовни изстрели. Буквално (ВИДЕО)

Грозна изцепка на мач в Турция (ВИДЕО)