in , ,

Гол на Иванков сред десетте най-красиви отбелязани от вратари (ВИДЕО)

Гол на Иванков сред десетте най-красиви отбелязани от вратари (ВИДЕО)

Преди около месец вратарят на Стоук Сити Асмир Бегович вкара уникален гол, брато, и затова решихме да съберем десетте най-красиви попадения, отбелязвани от вратари на едно място. Сред головете красавци има и българско участие. Димитър Иванков като играч на турския Бурсаспор срещу Фенербахче.

Иванков срещу Фенербахче

Бившият страж на Левски стана шампион с Бурсаспор и игра в Шампионска лига преди няколко сезона. По това време неговият отбор царуваше в Турция, като биеше грандовете Галатасарай, Бешикташ и Фенербахче без напрежение. В един мач Иванков би дузпа срещу Фенерите, вкара, съдията поиска повторно пребиване, а българинът отново опъна мрежата.

Шмайхел срещу Ротор

Големият Петър Шмайхел вкара драматичен гол през 1995 г. за Манчестър Юнайтед в Шампионска лига срещу руския Ротор Волгоград. Въпреки попадението, Юнайтед отпадна от Ротор след 0:0 в Русия и 2:2 в Англия.

Барсело срещу Майорка Б

Уникален гол със задна ножица на вратар. Какво повече да ти обясняваме? Само виж това изпълнение.

Хосе Луис Чилаверт срещу Аржентина

Вратарят обичаше да бележи от фаулове и дузпи. Този гол не прави изключение. В действителност Чилаверт има над 60 отбелязани гола.

Йенс Леман срещу Дортмунд

През 1997 г. Леман вкарва в последната минута на мача за Шалке.

Рожерио Сени срещу Коринтиянс

Сени има над 1000 мача за Саоу Пауло и над 100 отбелязани гола. Сметка, за която завижда дори Валери Божинов. Сени е номер едно по голове, отбелязани от вратари.

Тим Хауърд срещу Болтън

Хауърд вкарва уникален гол от своята врата, но въпреки това не отпразнува своето попадение, тъй като не иска да е на мястото на своя колега Бен Фостър. Колегиалност, к’во?

Али Ахамада срещу Рен

В добавеното време на двубоя Ахамада тръгва в атака, за да помогне на своя тим… и го прави!

Рене Игита срещу Насионал

Най-лудият вратар в историята на футбола вкарва гол от свободен удар. Истински класик!

Глас срещу Плимут

Карлайл се нуждае от задължителна победа в последния мач за сезона през 1999 г. Нещата не вървят добре, но се намесва Глас, който бележи в последната минута. Каква футболна драма!

Кефи ли те?

Топ 5 футболни хореографии за уикенда (ВИДЕО)

Неща, които не знаеш за Нелсон Мандела